Følger hun opp suksessen til søsterskipet?

I 2016 vant «Vision of the fjords» den prestisjefylte prisen Ship of the Year. Nå kan hennes søsterskip ta tittelen, to år etter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

«Future of the Fjords» blir 42 meter lang, 15 meter bred og kan ta opptil 400 passasjerer. Hun er blant skipene som er foreslått til å vinne årets pris i september.

– Fremfor alt blir det helt utslippsfritt i verdensarvfjorden, fortalte Tor Øyvin Aa da Skipsrevyen var på besøk på verftet tidligere i år.

Tester har vist at karbonfiberbåtene reduserer utslippet med 40 prosent med regulære motorer om bord, takket være den lette konstruksjonen. Med elektrisk fremdrift blir det utslippsfritt.

Prislappen på "Future of The Fjords" ligger på 144 millioner kroner, mot "Vision of The Fjords" som klokket inn på 90 millioner kroner. Enova støtter prosjektet med et tilskudd på 17,8 millioner.

Noen tidligere vinnere av Ship of the Year:

2017: NKT «Victoria»

2016: «Vision of the fjords»

2015: MV «Scandi Africa»

2014: MV «Ampere»

2013: MS «Seven Viking»

2012: «Far Solitaire»

Send inn ditt forslag

Vil dette bli «Ship of the Year»? Eller har du andre kandidater? Nå kan sende inn dine forslag til den du mener bør vinne.

Kriteriene for å vinne prisen «Ship of the Year», er at det leveres fra et norsk verft i løpet av kalenderåret 2018 , og at innovasjonsgraden er høy. Vi trenger i tillegg navn på båten, verft, byggenummer og en kort begrunnelse på hvorfor du mener din bør vinne

Forslag sendes til: redaksjon@skipsrevyen.no