Gå til innhold
Annonse
Annonse

Island Offshore ASA i Ulsteinvik har besluttet å legge plattformforsyningsskipet MS «Island Commander» i opplag i Ulsteinvik. Skipet er tilbudt i spotmarkedet siden i sommar, men har ikke fått respons fra mulige brukere siden begynnelsen av september.

*--–/ Markedet forr PSV’er har utviklet seg negativt gjennom høsten, og det er trist å se at dette fantastiske fartøyet ikke får oppdrag. Vi ser nå ingen annen utvei enn å ta «Island Commander» ut av drift, sier administrerande direktør Håvard Ulstein. «Island Commander» vil fremdeles bli tilbydd markedet på lengre oppdrag, og vil bli satt i drift dersom båten får kontrakt, opplyser Håvard Ulstein.

Det Ålesunds-registrerte skipet er på 4.790 dwt. Og av typen UT 776 CD. Det ble levert frå STX Brevik i 2009, og er blant annet utrustet for brannbekjempelse.

MS «Island Commander» føyer seg dermed til den stadig voksende listen over skip som er besluttet opplagt, og det ferskeste eksempelet. Men det vetes å få selskap med langt fleire skip etter hvert. Tall www.skipsrevyen.no har fått tilgang til fra Norges Rederiforbund viser at det nå ligger 135 offshoreskip i opplag, over hele verden. Tidligere er det bare oppgitt norskeide skip, men her er også tatt med utenlandske. Rederiforbundet har samkjørt sine tall med opplysninger fra meklerhusene Platou i Oslo og Westshore i Kristiansand, samt Maritime.no

Da viser det seg at 87 norskontrollerte og 48 utenlandske offshoreskip av ulike kategorier ligger opplagte. De fleste i havner rundt Nordsjøbassenget, men også i andre områder av verden.

Så vidt www.skipsrevyen.no kjenner til er det første gang det er samlet sammen tall for både norskkontrollerte og utenlandske offshore skip i opplag internasjonalt. Tallene inkluderer for de norkkontrollertes del både PSV, ATHS. Seismikk, flerbruksskip og stand-by-fartøyer, samt slepebåter.