Gå til innhold
Annonse
Annonse

Et av landet største trafikkselskaper, Fjord1, har kjøpt Bolsønes Verft i Molde. Planen er å utføre reparasjon og vedlikehold på egne ferger og hurtigbåter – og konkurrere om oppdrag på andres fartøyer. Med andre ord bli en konkurrent til de eksisterende reparasjons- og vedlikeholdsverftene.

Dette er en nyhet som neppe blir godt mottatt i verftsindustrien, som nå går inn i en periode med ordretørke når det gjelder nybygg – med påfølgende konvertering til reparasjons- og vedlikehold for mange verft. Dermed blir det enda større konkurranse om oppdragene, og det hjelper jo ikke akkurat på situasjonen at en storkunde som Fjord1 heretter skal utføre vedlikeholdet selv.

Det er i det siste Fjord1-magasinet det kommer frem at konsernet har store planer i Molde. Her fortelles det at Fjord1 vil ha fem forretningsområder på Bolsønes Verft: Reparasjon og vedlikehold av egne fartøyer, reparasjon og vedlikehold av fartøy for andre, yte tjenester til fritidsbåtmarkedet, være liggekai/opplagskai og leie ut areal til arkiv og lager.
Bolsønes Verft er en gammel virksomhet som startet allerede i 1893 på Bolsøya, men ble flyttet til Fuglsetneset på fastlandet i 1905. Verftet har vært i mer eller mindre kontinuerlig drift som nybygg-verft siden starten, men det er en del år siden det siste nybygget forlot slippen. Fjord1 har heller ingen planer om å starte byggevirksomhet på verftet. Det skulle i så fall tatt seg ut.

Servicegruppen til Fjord1 har allerede flyttet inn på verftsområdet, ettersom leieforholdet på Storkaia i Molde opphørte ved årsskiftet. Lageret som Fjord1 har hatt på Moldegård er også flyttet til Fuglsetneset.

Annonse