Daglig leder i Sandefjord Næringsforening, Marit Sagen Gogstad, døpte Fjord Lines cruiseferge MS «Oslofjord» i Sandefjord lørdag. (Foto: Kirsti Hegre Backman)

Fjord Lines «Oslofjord» døpt i feststemt Sandefjord

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det var god stemning på Brygga i Sandefjord lørdag formiddag da Fjord Lines cruiseferge på den nye linjen mellom Sandefjord og Strömstad ble døpt. Marit Sagen Gogstad ga fergen navnet MS «Oslofjord» før hun ønsket skip og mannskap hell og lykke, og slo champagneflasken mot skutesiden

Dåpen falt sammen med den tradisjonelle sommeråpningen i Sandefjord sentrum og det gode været bidro til en ekstra flott ramme rundt arrangementet. Sandefjord Brass Symposium underholdt med svingende toner før administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line og gudmoren holdt sine taler.

«Vår beste dag»

- «Dagen i dag, den kan bli vår beste dag», skrev og sang Erik Bye, og i Fjord Line stemmer vi gjerne i, sa Ingvald Fardal til de fremmøtte. - Fra og med denne helgen tilbyr vi nemlig for første gang reiser på fire forskjellige strekninger; Bergen – Stavanger – Hirtshals, Langesund – Hirtshals, Kristiansand – Hirtshals, og altså nå også Sandefjord – Strömstad med moderne skip på alle ruter. Vi har investert mye for å gi våre gjester flotte opplevelser om bord, samtidig som næringslivet får utført effektive og miljøriktige transporttjenester fra havn til havn, fremholdt Fjord Line-sjefen.

Satser på kvalitet

Gudmor Marit Sagen Gogstad, som er daglig leder i Sandefjord Næringsforening, uttrykte i sin tale glede over Fjord Lines tydelige satsing på design og kvalitet ved ombyggingen av skipet som skal trafikkere linjen Sandefjord – Strömstad. – Interiøret på MS «Oslofjord» er ikke bare raust og fargerikt; det er også funksjonelt og innbydende for passasjerer i alle aldersgrupper. Gå om bord og nyt skipet, utsikten og den flotte dagen, var hennes budskap.

Og da MS «Oslofjord» la fra kai kl. 13.00 var det mange smilende gjester som hadde benyttet seg av tilbudet om gratis tur. Skipet har flere og varierte serveringssteder og et shoppingareal på 1.200 kvadratmeter som man ikke finner større på noen annen dagferge i verden.

MS «Oslofjord» i tall

Gudmor Marit Sagen Gogstad flankert av adm. direktør Ingvald Fardal og kaptein Nikolay Larsen på MS «Oslofjord». (Foto: Kirsti Hegre Backman)

MS «Oslofjord» tar inntil 410 biler og 1.800 passasjerer. Cruisefergen ble bygget ved Fosen verft i 1993 er 134,5 meter langt og 24 meter bredt. Design av ny konstruksjon utvendig og innredning er levert av Falkum-Hansen Design, og er utført ved STX-verftet i Raumo i Finland. Mannskapet teller 120 personer fordelt på to skift. På land har Fjord Line etablert en organisasjon med ca 15 årsverk i Sandefjord og ca 10 i Strömstad.