- Ingenting er avklart med britene før Brexit, sier Odd Kristian Dahle i Fiskebåt til Skipsrevyen. Foto: Fiskebåt.

Fiskebåt: - Ingenting er avklart med britene før Brexit.

-Ingenting er avklart med britene før Brexit, sier Odd Kristian Dahle i Fiskebåt til Skipsrevyen.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

-Ingenting er avklart med britene før Brexit sier kommunikasjonssjef i Fiskebåt Odd Kristian Dahle. Han bekrefter at næringen frykter at nye tollsatser på norsk fisk kan bli innført over natten. Hvordan det blir med fiskekvoter og havnetilgang i britisk sektor er uavklart og hva som vil skje med den britiske andelen av EU kvotene er også uavklart.

En næringslivsdelegasjon med fiskeriministeren i spissen er i London for å forhandle med britene om en bilateral avtale mellom Norge og Storbritannia og markedsadgang og fiskekvoter etter en eventuell Brexit. Fiskeriminister Harald Tom Nesvik sier til kyst.no at Norge må forberede seg på at det ikke vil bli noen avtale med britene før Brexit.

Norsk fisk til Storbritannia for 6.2 MRD

Det er verdens fjerde største sjømatmarked for norsk fisk som nå er i spill. Norsk fisk til Storbritannia representerer verdier for 6,2 MRD kroner. I 2017 økte volumet med 13 prosent og den pekuniære verdien med 18 prosent. I tillegg kommer norsk torsk og hyse som finner veien til Storbritannia via tredjeland eller transitthavner. Sistnevnte representerer i følge varehandelsanalyser en verdi på 1 MRD kroner.