Fincantieri majoritetseier i STX OSV

Etter lengre tids spekuleringer, ble det 21. desember klart at italienske Fincantieri Oil & Gas S.p.A., datterselskap av Fincantieri - Cantieri Navali Italiani S.p.A, har kjøpt STX Europes eierandel på 50,75 prosent i STX OSV Holdings Limited.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fincantieri har hovedkontor i Trieste, Italia, og er en av verdens største skipsbyggingsgrupper. Konsernet har nesten 10.000 ansatte, og har åtte verft og to designsentre i Italia. Fincantieri er også til stede i USA og De forente arabiske emirater.

– Vi ser frem til samarbeidet med vår nye hovedaksjonær. Som alltid, er vi fortsatt fokusert på å opprettholde stabile relasjoner til våre kunder, leverandører og andre aksjonærer. STX OSV vil fortsette å utvikle sin posisjon innen design og bygging av høyteknologiske, komplekse og skreddersydde offshore supportfartøyer, sier konsernsjef i STX OSV, Roy Reite.

Prisen pr. aksje var 1,22 singaporske dollar (SGP), til sammen 730 millioner SGP (ca. 455 mill. Euro). Når oppkjøpsprosessen er ferdig og godkjent i løpet av de fire første månedene i 2013, kommer Fincantieri til å gi bud på de resterende aksjene, i tråd med lovverket i Singapore for M&As.

Totalverdien på transaksjonen blir da i størrelsesorden 900 mill. Euro, i overkant av 6,6 mrd. kroner. Sammenlignet med prisen aksjene ble handlet for ved stengetid på Singapore-børsen 20. desember, representerer prisen til Fincantieri en rabatt på 12,9 prosent.

Finansieringen ordnes gjennom en kombinasjon av Fincantieris egne midler og et syndikert lån fra banker som Banca IMI, BNP Paribas (italiensk divisjon), Carige, Unicredit og Cassa Depositi e Prestiti, samt med garantier fra SACE.