Finansieringsavklaring på kontrakt med Fjord Line

Alle finansieringsforbehold og nødvendige styregodkjenninger i forbindelse med kontrakten på bygging av to nye cruiseferger for Fjord Line er nå endelig avklart. Kontrakten på byggingen av de to cruisefergene har en samlet verdi på EURO 206 millioner, og de svært moderne skipene skal leveres våren og høsten 2012.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi er meget tilfredse med at formalitetene vedrørende kontrakten nå er på plass, og gleder oss til å kunne levere to svært konkurransedyktige og fremtidsrettede cruiseferger til Fjord Line i løpet av 2012, sier divisjonsdirektør Inge Tangerås i Bergen Group Shipbuilding.
De to søsterskipene som det nå er avklart kontrakter på, har en lengde på 170 meter. Hvert skip vil romme ca 300 lugarer og suiter, og ha plass til ca 1.500 passasjerer. Lastedekkene har kapasitet på inntil 600 personbiler.
Skroget til de to cruisefergene vil bli bygget ved det polske verftet Stocznia Gdansk. Alt arbeid med utrustning og ferdigstillelse av skipene blir foretatt ved Bergen Group Fosen som har en solid kompetanse på bygging av cruiseferger til det internasjonale markedet. Dette verftet står blant annet bak byggingen av cruiseskipet The World og to av de nyere hurtigruteskipene som går langs norskekysten.
Fjord Line har også sikret seg opsjon på bygging av en tredje cruiseferge ved Bergen Group Fosen for levering i løpet av 2013. Kontraktsprisen på et eventuelt tredje skip avklares først gjennom forhandlinger på det tidspunktet opsjonen blir utøvd. Fristen for å utøve opsjonen går ut i juni 2011.