Gå til innhold
Annonse
Deltakerne på jubileumsmarkeringen til NMF i København under festmiddagen. Foto: Dnmf.
Deltakerne på jubileumsmarkeringen til NMF i København under festmiddagen. Foto: Dnmf.

Nordiska Maskinbefälsfederationen (NMF) markerer sin 100-årsdag.

Annonse

Mandag, 7. oktober feiret NMF sitt jubileum under en samling i København, dette skriver Dnmf på sine nettsider.

Fra Dnmf var det Hege-Merethe Bengtsson, administrerende direktør, og Odd Rune Malterud, assisterende direktør og fagsjef, som deltok under jubileumsmøtet. 

Godt samarbeid

NMF ble stiftet 21. februar 1921, og det nordiske samarbeidet representerer i dag rundt 30 000 maskin- og skipsoffiserer i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Færøyene.

- De samarbeider på en rekke områder, hvor landene har felles utfordringer. Dette gjelder spesielt områder som innen energi- og miljøteknologi, IT og ledelse. Dette er områder hvor maskinoffiserer står overfor nye og spennende utfordringer. Målet er at Norden også i fremtiden skal være blant verdens ledende innenfor området «management and technology», skriver Dnmf.

Blant de mer konkrete sakene som NMF-medlemmene samarbeider om er rekruttering; styrke koordineringen i forbindelse med tarifforhandlinger; bistand til å forbedre lønns- og ansettelsesvilkårene i Norden og ikke minst å samarbeide om å styrke utdanningsmulighetene for dagens og kommende medlemmer.

Nytt hefte

I forbindelse med jubileet hadde Odd Rune Malterud fra Dnmf, og styremedlem i Maskin Mestrenes Forening i Danmark, Gustav S. Hansen, laget et jubileumshefte, hvor de skriver om historien til dette nordiske samarbeidet i NMF.

Heftet kan lastes ned her.

Annonse