Cermaq vil installere Aqua Cutter på MS Raneson og deres nye fartøy som er under bygging. Blom Fiskeoppdrett vil installere sitt Aqua Cutter system på MS Andreas og har en opsjon på ytterligere to system. Stava Sjø har installert sitt system på MS Safir. Foto: Aqua Cutter

Etterspurt haikjeft

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge en pressemelding har både Cermaq, Blom Fiskeoppdrett og Stava Sjø valgt haikjeften fra Aqua Cutter til sine servicebåter.

Cermaq vil installere Aqua Cutter på MS Raneson og deres nye fartøy som er under bygging. Blom Fiskeoppdrett vil installere sitt Aqua Cutter system på MS Andreas og har en opsjon på ytterligere to system. Stava Sjø har installert sitt system på MS Safir.

Cermaq har valgt å gå for Aqua Cutter sitt integrerte kutte og haikjeft system som møter de nye reglene gitt av «Forskrift 19. desember 2014 nr. 1853», $16. Krav til nødutløsning ved sleping eller ankerhåndtering fartøy.».

Det kompakte systemet som kun veier i overkant av 2 tonn, består av haikjeft med lukkede taupinner og integrert kuttefunksjon. Aqua Cutter som er godkjent av Sjøfartsdirektoratet som et alternativ til nødutløsning på vinsj, vil kunne kutte kjetting og alle typer tau i en nødsituasjon hvis det skulle oppstå inkludert "dødt skip". Aqua Cutter fremmer norsk verdiskapning gjennom lokal produksjon og utvikling, og er en nedskalering av Control Cutter.