Gå til innhold
Annonse
"Windea Leibniz" bygget ved Ulstein Verft og "NKT Victoria" bygget ved Kleven.
Annonse

Blant årets nominerte til Ship of the Year 2017 har juryen kommet frem til to kandidater det nå står om. I år blir det lokaloppgjør i Ulsteinvik. 

De nominerte er "NKT Victoria" byggenr. 372 fra Kleven til NKT Cables og "Windea Leibniz", byggenr. 310 fra Ulstein Verft til BS Offshore.

Juryen anerkjenner det omfattende innovasjonsnivået som begge disse skipene representerer innen sine markedssegmenter og synes at det er spennende med et lokalt Ulsteinvik-oppgjør i årets konkurranse om Ship of the Year.

Juyen består av adm.dir. Sturla Henriksen, Norges Rederiforbund, bransjesjef Lars Gørvell-Dahll, Norsk Industri og Skipsrevyens redaktør Asle B. Strønen.

Vinneren avsløres på Nor-Shipping

Det er et vilkår at vinnerskipet leveres fra et norsk verft i løpet av kalenderåret 2017. Juryen skal legge vekt på teknologi- og innovasjonsnivået når det avgjøres hvilket skip som tar årets pris hjem til Ulsteinvik. Et valg som vil tas i løpet av få dager.

Hvilket av disse skipene som blir Ship of the Year 2017 holdes hemmelig inntil statsråd Monica Mæland utroper vinneren på åpningsdagen på Nor-Shipping i Oslo. Mæland deler på vegne av Skipsrevyen ut fire identiske priser; en til rederi, en til designselskap, en til skipets kaptein og en til byggeverftet. Kronprinsen vil også være tilstede.

– Det er svært gledelig at Kongehuset også i år hedrer vinnerne med sin tilstedeværelse, forteller juryformann Asle Strønen.

Seremonien finner sted tirsdag den 30. mai i Den norske paviljongen, C02-34c, utstillingsområdet til Norske Maritime Eksportører, i tidsrommet kl. 12.00-13.00.