Illustrasjon: MacGregor

Edda Wind velger MacGregor for ytterligere to offshore vindservice-skip

Skipene skal bygges på Astilleros Gondán-verftet i Spania.

Publisert Sist oppdatert

MacGregor, en del av Cargotec, har mottatt en tilleggsordre på ytterligere to Commissioning Service Operation Vessels (CSOV), som skal utvide Østensjø Rederis Edda Wind-flåte ytterligere. Dette kommer i tillegg til en ordre i mai 2020.

Begge skipene skal bygges på Astilleros Gondán-verftet i Spania og er søstre til de to CSOV-ene som for tiden er under bygging.

Ordren er booket inn i Cargotecs andre kvartal 2021, og skipene skal tas i bruk i henholdsvis tredje kvartal i 2023 og andre kvartal i 2024, heter det i en pressemelding. 

Begge vil bli levert med installert teknologi som reduserer klimagassutslipp med minimum 30 prosent, og vil også være forberedt på fremtidig installasjon av nullutslipp av hydrogenteknologi. De vil fungere som moderskip for vindturbinteknikere når de utfører igangkjørings- og vedlikeholdsarbeid på havmøllene, og vil ha kapasitet til å ta imot opptil 120 personell i lugarer og fellesarealer av høy standard.

- MacGregor er glad for å ha blitt valgt ut på nytt for å levere kritisk utstyr til de to ytterligere to CSOV-nybyggene, og vi setter stor pris på tilliten, sier Leif Byström, sjef for Offshore Solutions Division.