Gå til innhold
Annonse
Illustrasjon: MarinteknikkAs/GunnarF AS
Illustrasjon: MarinteknikkAs/GunnarF AS
Annonse

Det norske designselskapet Marin Teknikk har fått oppdraget med å designe 2 stk. dykker- og konstruksjonsskip for Ultra Deep Offshore Ltd. i Singapore. Fartøy nr. 2 er en opsjon, byggeverft er Wuchang Shipbuilding.

Ultra Deep har i helgen signert ordren med Wuchang Shipbuilding Industry Group for bygging av skipene. Marin Teknikk AS har også inngått kontrakt med Wuchang Shipbuilding Industry Group om levering av design & engineering til skipene for Ultra Deep Offshore. Skipene er et nyutviklet MT6023 DSCV design, som skal utrustes med et 18-manns dykkersystem, for operasjoner ned til 300 meters dyp.

MT6023 DSCV er et avansert dykker- og konstruksjonsskip utviklet for krevende operasjoner worldwide. Skipet vil ha en lengde overalt på vel 103 meter og en bredde på 23 meter, høy standard innredning for 120 personer plus 18 dykkere. To hiv kompensert sub sea kraner, en 150 T offshore kran med kapasitet ned til 3000m havdybde, og en 20 T offshore kran for operasjoner ned til 300m. I tillegg, arrangement for 2 WROV’s (ubemannede fjernstyrte miniubåter) for operasjoner ned til 3000 meters havdyp.

Skipet skal bygges ved Wuchang Shipbuilding Industry, i Kina. Det første skipet har planlagt levering medio 2018 og skip nr. 2 mot slutten av 2018. Skip nr. 2 skal evt. bekreftes endlig i løpet av april 2016.

Annonse