Gå til innhold
Annonse

DOF selger offshoreskip til australske myndigheter

Annonse

DOF Subsea ASA i Bergen har inngått en avtale om salg av skipet MS «Skandi Protector» til australske myndigheter. Levering av skipet til nye eiere er forventet i første  kvartal 2016, og salget vil frigjøre omtrent NOK 300 (34,5 millioner dollar) millioner etter tilbakebetaling av gjeld.

MS «Skandi Protector» er bygget i 2007 etter Aker ROV 06 design, og har tidligere arbeidet under kontrakt med de australske myndigheter fra 2010 til 2014. I 2015 har skipet operert som et prosjektskip for DOF Subsea i Asia-regionen.

Konsernsjef Mons S. Aasei DOF-gruppen sier i en kommentar at DOF i flere år hatt et godt samarbeid med myndighetene i Australia, og dette er det andre skipet som er solgt til Australia. Etter leveringen av «Skandi Protector» vil DOF Subsea allokere et annet prosjektskip til Asia-regionen for å oppfylle forpliktelser under eksisterende og nye kontrakter.»

MS «Skandi Protecctor» er på 7.051 br.tonn (4.000 tdw) og er bygget i 2007 ved STX offshore Søviknes som MS «Skandi Bergen». DA hun ble sluttet til australske myndigheter fikk hun navnet «Ocean Protector» og ble overført fra NIS til australsk flagg. Da avtalen med myndighetene i Australia ble avsluttet ble skipet omdøpt til «Skandi Protector».

Annonse