Fra sjøsettingen av «Viking Jupiter» Foto: Viking Cruises

Døper «Viking Jupiter» på Nor-Shipping

Avslutningen på neste års Nor-Shipping ser ut til å bli av det spektakulære slaget. Viking Cruises inviterer til en stor dåpsfest av nybygget «Viking Jupiter»

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det 47 800 tonn store nybygget er bygget av Fincantieri i Italia, og er det siste i en stadig voksende flåte. Dåpen skal feires med en gratiskonsert foran Oslo Rådhus, og skal inneholde en rekke ennå ikke navngitte norske og internasjonale stjerner.

Men én av stjernene som blir å se er Sissel Kyrkjebø, som også er skipets gudmor.

Dåpen blir høydepunktet i den tradisjonelle torsdagskveldens avslutning på messen som tiltrekker seg besøkende fra alle verdens maritime bransjer.  

- Avslutningsfesten er alltid et høydepunkt på ukens program, og denne gangen blir det ekstra spesielt, uttaler Nor-Shipping direktør Per Martin Tangaard.

- Viking Jupiter er et slankt, moderne skip med et prisbelønt interiør som ble inspirert av nordisk arv og design - og vil være en stor attraksjon ved siden av byens skyline i seg selv. At hun også vil bli tilsluttet av en rekke stjernenavn og artister i en fest som vil være åpen for publikum, inkludert Nor-Shipping-deltagere og alle innbyggere og besøkende i Oslo, vil gi en unik anledning som ikke bør gå glipp av, sier han videre.

Viking Jupiter ble sjøsatt fra Ancona-verftet i mai, og vil være det sjette i Vikings voksende flåte av havgående cruiseskip. Fartøyet tilbyr 465 lugarer med plass til 930 passasjerer.