DNV satser på kvinnene

DNV lanserte 24. august sitt europeiske lederutviklingsprogram skreddersydd for kvinner. Programmet arrangeres for fjerde år på rad. I dag er 17% av selskapets ledere kvinner, og målsettingen med programmet er å øke denne andelen betydelig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Billedtekst
Programme participants and their DNV mentors: Bottom row from left: Magdalenda Kubiak, Karoline Solhaug, Cecilie Ihlebæk (Programme Manager), Anne Rød (External contributor). Second row from left: Dörte Peters, Jelena Gruja, Mireille Larnac, Maury Devine (Vice Chairman of DNV Board of Directors), Karen Dodds, Marianne Valderhaug, Trine Kopperud, Mireille van Kol, Inger Marie Sannerud. Third row from left: Anette Kromann, Astri Gaarde, Elisabeth Harstad, Johan den Biggelaar, Jan Einar Horne, Ioannis Kourmatzis, Arnstein Eknes, Rune Torhaug, Peer Chr. Anderssen, Trond Hodne, Yann Hamon, Liv Hovem. Not present: Bjørgulf Haukelid (mentor) and Carl Arne Carlsen (mentor).

DNV er opptatt av mangfold blant sine ansatte og ledere, både hva angår alder, nasjonalitet og kjønn. Selskapet bruker forskjellige tiltak, som mentorprogrammer, aktivt for å styrke mangfoldet blant ledere. Et område med forbedringspotensial er antall kvinner i ledende stillinger. En tradisjonell, teknologitung, bedrift som DNV har hatt et begrenset rekrutteringsgrunnlag når det gjelder kvinner.
For å øke andelen kvinner i lederstillinger har DNV utviklet et eget mentorprogram for kvinner. Formålet er å øke antallet kvinnelige ledere gjennom å motivere og utvikle dem som ledere, samt å bidra til at det bygges nettverk. Ikke minst har mentorprogrammet fokusert på å øke bevisstheten hos mentorer og andre seniorledere i DNV om det kvinnelige lederpotensialet i selskapet.
– Erfaringen så lang tilsier at programmet er et viktig og nyttig verktøy for å øke antallet kvinner i gruppen med potensielle fremtidige ledere i DNV, sier HR-sjef Cecilie B. Heuch. Rundt 70% av tidligere års deltakere har i etterkant søkt og fått tilbud om stillinger med mer ansvar i selskapet.
Årets deltakere
Tolv kvinner fra DNVs kontorer i Europa deltar i årets program. Hver av kvinnene er koblet til en mentor, som har en senior lederstilling i DNV. Av årets deltakere kommer syv fra europeiske land utenfor Norge. Deltakerne er håndplukket og nominert av sine ledere basert på en rekke kriterier; blant annet skal kandidaten ha vist et klart lederpotensial og ha erfaring fra lederstillinger i organisasjonen.
DNV statistikk
• 8259 ansatte i DNV
• 1056 ledere
• 31,5% av ansatte er kvinner
• 17,4% av ledere er kvinner (ny rekord)
• Senior Management Group (SMG) har 54 medlemmer hvorav seks er kvinner.