Gå til innhold

Disse maritime kvinnene er blant Norges mektigste

Elisabeth Grieg er en av norsk næringslivs mektigste kvinner.
Elisabeth Grieg er en av norsk næringslivs mektigste kvinner.

På Kapitals årlige liste over Norges mektigste kvinner figurerer flere maritime profiler. 

På hovedlisten, som ikke overraskende, toppes av statsminister Erna Solberg, tett fulgt av finansminister Siv Jensen og utenriksminister Ine Eriksen Søreide, finner vi arvingene til John Fredriksens Imperium. 

Cecilie Astrup Fredriksen, styremedlem i blant annet Marine Harvest og Norwegian Property, som til daglig jobber i Seatankers Management ligger på 57. plass. Hakk i hæl, på 58. plass ligger søster Kathrine Astrup Fredriksen, også hun styremedlem i Norwegian Property og daglig engasjert i driften til Seatankers Management. 

Godt representert på næringslivlisten

Fredriksen-søstrene er også å finne igjen på 9. og 10. plass på listen over næringslivets mektigste kvinner. På listen som toppes av administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendesen, finner vi flere kvinner innen maritim sektor.

På 17. plass ligger Anette Sofie Olsen, administrerende direktør i Bonheur, Olsen-familiens holding selskap og eneeier av Fred. Olsen. Rebekka Glasser Herlofsen, finansdirektør i Wallenius Wilhelmsen Logistics klokker inn på en 23. plass, tett fulgt av Elisabeth Grieg på 26. Administrerende direktør i Golden Ocean, Birgitte Ringtad Vartdal sikrer 30. plassen på listen over næringslivets mektigste kvinner. 

På vei opp og frem

Nina Jensen, prosjektleder for Røkkes REV-skip og Birgit Liodden direktør for bærekraft, kommunikasjon og havrom i Oslo Business Region listes som kvinner i vinden. Også Christine Spiten i Blueeye Robotics, som de siste månedene har høstet mye hederlig omtale, nevnes av Kapital  på listen “up and coming”.