Abid Raja minnet om hvem det var som fikk inn krav om elektriske ferger i Møre og Romsdal. Foto fra Dagbladets direktesending. Foto: Sigbjørn Larsen

- Det var Venstre som fikk inn krav om elektriske ferger

- Det var Venstre som fikk inn kravet om elektriske ferger i konsesjonsvilkårene for de nye fergene i Møre og Romsdal, sa Abid Raja blant annet under dagens marathon-intervju med pressen da han ankom Gardermoen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Venstre får langt større gjennomslag i regjering enn utenfor, fremholdt Raja. Det at  Venstre har klima-og miljøministeren bidrar til at Ola Elvestuen får gjort langt mer for Venstres hjertesak som er klimasaken, sa Raja. Han minnet også om hvem det var som fikk inn kravet om elektrifisering av fergene som en del av konsesjonsvilkårene for de nye fergekonsesjonene i Møre og Romsdal. – Det var Venstre, sa Raja. Takket være den politikken som Venstre gjennomfører i Møre og Romsdal så bidrar det til et bedre miljø og 0-utslipp, sa Raja. 

- Klimautslippene fra fergene har blitt redusert fra 60 til 20 tonn, sa Raja. Det er blant annet takket være Venstres politikk, fremholdt Raja.