Gå til innhold
Annonse
Ill.foto: M/T
Ill.foto: M/T "BW Prince".
Annonse

Det går mot kamp om Aurora LPG. BWLPG på banen - kan blokkere Avance

BWLPG  sikret seg tirsdag en eierandel i Aurora LPG på 10,34 prosent av aksjene i gasstankrederiet Aurora LPG og har nå 12,13 prosent. Med 10 prosent kan BWLPG hindre konkurrenten Avance Gas Holding å overta selskapet. Til det trenger Avance minst 90 prosent før de med loven i hånd kan kreve å løse ut minoritetsaksjonærene.

I investormiljøet spør man seg nå om BW LPG kommer på banen med bud på Aurora LPG Holding. Budet fra Avance  GAS Holding utløper 16. desember. De byr 0,574 nye Avance-aksjer mot en Aurora-aksje, men har omtrent ingen mulighet til å sikre seg 100 prosent så lenge BWLPG nå sitter på 12,13 prosent. Den eneste muligheten er at BWLPG selger sine aksjer til Avance, men det er lite trolig. I alle fall vil da prisen måtte bli skyhøy over børskurs. For øvrig har styret i Aurora LPG nå kommet på banen og anbefalt sine aksjonærer om ikke å godta tilbudet fra Avance Gas Holding. Styret mener tilbudet ikke er godt nok.

Det er en gigant i internasjonal shipping Avance Gas Holding nå får å bryne seg mot. BWLPG er verdens ledende og aller største eier og operatør av stor LPG-tankere. Rederiets flåte omfatter en kapasitet på 3,1 millioner cbm fordelt på 40 skip. Rederiet har også seks VLGC i ordre i Sør-Korea. Ved siden av gasstransport er BW Group, som BWLPG er en del av, involvert i tørrbulk, råoljetransport, produkttankere, kjemiekalietankfart (har blant annet kjøpt hele flåten av seilende skip og nybygg fra kjemikalietankrederiet Stream Tankers i Bergen som er et selskap innen Utkilen-gruppen).

Innen gas-sektoren drives bl.a.en stor LNG-flåte og flytende gassfabrikker / infrastruktur og deep sea-produksjon. I tillegg driver søsterselskapet BW Offshore verdens nest største flåte av FPSO-enheter.

Men de stor eierne i Avance Gas Holding er heller ingen smågutter i internasjonal shipping. Her er bl.a. både John Fredriksen og Stolt-Nielsen å finne.