I kveld tennes en norsk julegran for 70.gang i London. Det er DFDS en stolt del av.

-Den ultimate juletradisjon for DFDS

- Den ultimate juletradisjon for DFDS er når julegrana fra Norge tennes på Trafalgar Square, sier kommunikasjonsdirektør i DFDS Gert Jakobsen til Skipsrevyen. I kveld tennes julegrana fra Norge i London for 70. gang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hvert år velges det ut et tre i Nordmarka som så felles når det nærmer seg desember. I år var det Oslos ordfører og Londons ordfører som fikk æren av å skjære åpningsskåret i den 21 meter høye grana som så blir fraktet med DFDS fra Brevik til Imingham. I kveld den 7. desember tennes grana fra Norge i London for 70. gang. Tradisjonen startet i 1947 og gjøres til minne om Norge og Englands vennskap og nære allianse under den 2. verdenskrig.

DFDS stolte

- I DFDS er vi så stolte av denne tradisjonen at vi hvert år lager reportasje om frakten  og er til stede med egen fotograf under tenningen av treet, sier kommunikasjonsdirektør Gert Jakobsen i DFDS. Det er den ultimate juletradisjonen for alle oss som arbeider i DFDS når juletreet fra Norge tennes i London. Det er et vakkert og fint symbol på vennskapet mellom to land og vi i DFDS er stolte av at det nettopp er vi som hvert år bringer treet til London. Grantreet fraktes til og fra skipet på en spesialinnredet trailer som medvirke til at treet ligger stødig under transporten. – Det blir selvsagt anbragt under dekk så det skal være trygt under hele overfarten. DFDS frakter juetreet gratis.

-Det er en fin gest fra selskapet?

- Ja, men så er det da også en meget fin juletradisjon som symboliserer fred, vennskap, allianse og handel mellom to land, som vi er veldig glade og stolte over å få være en del av, sier Jakobsen. Treet i år er altså det 70 i rekken, og tilfeldigvis hadde det da også 70 årringer. Treet er altså nøyaktig like gammelt som tradisjonen selv.

Økende handel

- Vi ser en økende handel mellom Norge og England med ulike varer, sier Jakobsen. DFDS har vært en del av denne utviklingen i 152 år. Til og med under krigen opprettholdt DFDS fraktrutene mellom Norge og England. Dette treet er også derfor et svært fint synbol for oss på det gode handelssamkvem mellom Norge og England som DFDS er en del av, sier Jakobsen.