«Color Magic» er et av skipene Color Line vil flagge til NIS

Dansk minister inn i Color Line-sak

Den danske næringsministeren advarer mot et kappløp mot bunnen i den betente Color Line-saken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Næringsminister Rasmus Jarlov fra det Konservative Folkepartiet svarte på et spørsmål fra Sosialdemokratenes Magnus Heunicke i Folketinget nylig.

- Jeg mener det er viktig at det ikke skapes et kappløp mot bunnen, som svekker lønns- og arbeidsvilkårene for sjøfolk på passasjerskip på skandinaviske ruter og skaper ulike konkurransevilkår, skriver Jarlov i svaret.

Næringsminister Rasmus Jarlov (K) advarer mot et kappløp mot bunnen

Han skriver samtidig at han er tilfreds med at den norske regjering i framlegget til neste års statsbudsjett har endret forslaget til å kun gjelde passasjerskip i ruter på over 300 nautiske mil. Det opprinnelige forslaget gikk ut på 175 nautiske mil.

- I utgangspunktet kommer derfor ikke forslaget til å berøre konkurransesituasjonen på ruter mellom Norge og Danmark, eller andre skandinaviske ruter, skriver Jarlov som understreker at de følger situasjonen tett.  

Ikke fornøyd

Magnus Heunicke, som var transportminister frem til 2015, er ikke like ubekymret som Jarlov later til å være.

- Jeg er fornøyd med at saken er på dagsorden i den danske regjering, men jeg er ikke enig med ministeren om hva avgrensingen av forslaget betyr, og at det ikke får noen konsekvenser, sier Heunicke til Skipsrevyen.

Han frykter at denne saken kan få en dominoeffekt, og maner til samarbeid.

Den danske Folketingsrepresentanten Magnus Heunicke (S) frykter konsekvensene av Color Line-saken

- Dette kan føre til at vi bokstavelig talt får et kappløp mot bunnen. Derfor er det helt avgjørende at de nordiske landene ikke lar seg spille ut mot hverandre. Det er både kortsiktig og uklokt, og vi vil alle tape på lang sikt, utdyper han.

Heunicke forteller videre at han frykter at danske myndigheter vil følge etter Norge om saken blir vedtatt i Stortinget og har innkalt næringsminister Rasmus Jarlov til et møte i Folketingets Transportutvalg. Datoen for dette møtet er foreløpig ikke fastsatt.