Gå til innhold
Annonse

Damen leverer lekter til Norges Skyssbåtservice

Damens salgsdirektør  Norge, Remko Hottentot, sammen med Torgeir Vareberg og Lisa Chaparian i Skyssbåtservice ved kontraktsignering. Foto: Damen
Damens salgsdirektør Norge, Remko Hottentot, sammen med Torgeir Vareberg og Lisa Chaparian i Skyssbåtservice ved kontraktsignering. Foto: Damen
Annonse

Skyssbåtservice har tatt levering av en Stan Pontoon 4512 fra Damen Shipyards Group. Den 45 meter lange lekteren vil kunne utføre oppdrag både i den generelle maritime transportsektoren og i olje og gass-industrien, opplyses det i en pressemelding.

Ved siden av å kunne transporterer last langs norskekysten på sin 12 tonn per m² dekk, er fartøyet utstyrt med en buerampe som gir det full RoRo evne. Lekteren kan både skyves og slepes til sine destinasjoner. Dobbelskroget, som dekker både bunn og sider, beskytter de seks interne tankene som kan bære totalt 540 m³. En innkapslet rørforgrening (manifold) er montert på dekk. Denne muligheten gjør lekteren kvalifisert for permanent innlemmelse i gruppen skip som støtter kyst-Norges beredskapsplan.

Les også: Damen bygger avlusingsbåt for Remøy

Båten vil sammen med fire andre fartøy utgjøre flåten som drives av Skyssbåtservice. Firmaet ble etablert i 1983 og har utviklet en nisje fra sin base på Vestre Åmøy i Rennesøy kommune i Rogaland. Rederiet fokuserer særlig på støtte til byggeprosjekter i eller ved siden av sjøen, samt vedlikehold av olje- og gassinstallasjoner. Den nye lekteren vil gi verdifull kapasitet i transport og lagring av tungt maskineri, inkludert kjøretøy.

Les også: Damen oppgraderer svensk ferge

- Kombinasjonen av en sterk, stabil plattform og betydelig tankkapasitet passer godt sammen med Skyssbåtservice multifunksjons, full service forretningsmodell. Våre lektere er bygget for å gi mange års problemfri service, og våre ansatte og fasilitetene på Damen Shipyards Stavanger er bare kort vei fra Vestre Åmøy, og er alltid tilgjengelige for å gi nødvendig hjelp, sier Remko Hottentot, Damens slagssjef i Norge i en pressemelding.