Gå til innhold
Annonse

Dåp av nytt stort offshorefartøy lørdag 26. april ved Bergen Group, Bergen.

Annonse

Lørdag 26. april døpes et nytt stort offshorefartøy ved Bergen Group i Bergen. BN 161, som skal får navnet Fugro Saltire, er nyeste generasjons fartøy for styring og gjennomføring av undervannsoperasjoner. Skipet eies av Ellen Forlands rederi og er chartret av det nederlandske selskapet Fugro. – Denne leveransen befester Bergen Groups stilling som leverandør av avanserte spesialskip, sier konsernsjef Roger Simmenes i Bergen Group.

Det er Caty Sommerville, gift med Jim Sommerville, administrerende direktør i Fugro Routec Aberdeen, som er skipets gudmor. Skipet er åpent for ansatte med familie og presse fra kl. 11.00. Selve dåpen av skipet er åpen for alle og vil starte kl. 13.00 ved Bergen Groups anlegg på Laksevåg.

Fartøyet er 111 meter langt og 24 meter bredt. Det er utstyrt for en besetning på 105 mann med bekvemmeligheter som kino, badstue og treningssal. Det har en fjernstyrt undervannsbåt og annet utstyr for undervanns konstruksjonsarbeid, samt landingsplass for helikopter. Bergen Group har en unik kombinasjon av verft for spesialskip for offshore og andre offshoreinstallasjoner langs hele norskekysten. Tilknyttet disse ressursene er vi i ferd med å bygge opp en kompetansebedrift gjennom oppkjøp, rekruttering og avtaler med samarbeidspartnere. Vi er klar til å konkurrere om de største konstruksjons- og serviceoppdrag i havområdene rundt Norge, sier Simmenes.

Fyldig båtomtale av skipet er å finne i Skipsrevyen 2/08, og omtalen vil også være tilgjengelig på www.skipsrevyen.no, fra onsdag 30/4 2008.

Annonse