Gå til innhold
Annonse
Corvus kjøper opp Grenland Energy. Foto: Corvus.
Corvus kjøper opp Grenland Energy. Foto: Corvus.

Corvus Energy kjøper opp Grenland Energy. – Markedet for batterier på skip øker i rekordfart, sier administrerende direktør Geir Bjørekli i Corvus.

Annonse

Corvus Energy Holding, verdensledende leverandør av batterier til skip, har signert en avtale om å kjøpe alle aksjene I Grenland Energy AS. Grenland Energy, som holder til I Skien, og utvikler og produserer lettvekts batterier basert på lithium ion teknologi til maritim, offshore og subsea markedet.

-Vi visste at Grenland Energy hadde teknologi som passet inn I vår langsiktige strategi og som også passet godt inn med våre eksisterende produkter,sier admnistrerende direktør Geir Bjørkeli, i Corvus Energy. Vi er veldig glade for at vi kom til enighet så raskt. Grenland har høy kompetanse på batteri, kvalitetsprodukter og en sterk posisjon innen nisjesegmenter med stort vekstpotesiale på sikt.

Markedet øker i rekordfart

-Markedet for batteri ombord på skip øker i rekordfart. Å gjøre dette nå, er helt rett timing. Ved å kombinere ressurser, kompetanse og teknologi kan vi tilby et bredere utvalg av løsninger og bedre tjenester i et globalt marked,” fortsetter Bjørkeli. Med dette oppkjøpet, legges lettvekts og subsea batterier til I Corvus sin eksisterende produktportefølje av maritime batterier og styrker samtidig Corvus Energy sin posisjon som markedsleder innen en rekke applikasjoner. Grenland Energy fortsetter sin virksomhet uten opphold, samtidig som deres kunder etter hvert vil få tilgang til Corvus sitt globale salgs og service nettverk.

-Corvus vil kunne tilføre Grenland moderne og effektiv produksjon, et globalt servicenettverk og bedre tilgang til markedet for de produktene de har dag. Grenland teamet kommer også til å spille en stor rolle i utvikling av nye produkter sammen med Corvus sin utviklingsavdeling I Canada og samtidig bidra til å bygge opp en klynge for batteri teknologi I Grenland regionen. Fokus for Corvus Energy skal fortsatt være på innovasjon, kvalitet og sikkerhet, samt langsiktighet i alle kunderelasjoner.

-Gir store fordeler i maritim sektor

-Det at Corvus Energy er så opptatt av kvalitet og sikkerhet var avgjørende for oss.Vi deler også samme lidenskap for å løse tekniske utfordringer og for å drive innovasjon mot mer miljøvennlige løsninger, sier Roman Stoiber, administrerende direktør Grenland Energy. Vi er veldig fornøyd med markeds tilgangen vi får gjennom Corvus Energy og de mulighetene dette skaper for våre produkter. Vår samlede produktportefølje blir unik I maritim sammenheng og det er store fordeler på forretningssiden av virksomheten. Corvus Energy og eierne viser vilje og engasjement til å satse videre på et sterkt fagmiljø I Grenlandsområdet. Dette er helt klart viktig for oss,” sier Stoiber

- Den tekniske løsningen som Grenland leverer for lette batterier med kort responstid er ideell for fartøy med høy aksellerasjon og høy fart. Vi ser en stadig økende etterspørsel etter denne typen batterier til passasjerferger, katamaraner, crewbåter, patruljebåter etc,” sier Sean Puchalski, EVP for strategi og forretningsutvikling i Corvus Energy

Når oppkjøpsprosessen er ferdig, vil Grenland Energy blir integrert som en del av Corvus Norway AS i Bergen. Grenland Energy kommer til å fortsette sin virksomhet og videre utvikling ved kontoret I Skien. Aksjonærene I Grenland Energy fortsetter som aksonærer I Corvus Energy Holding AS.

Annonse