Foto: Rederiforbundet

Circular Cleanup - nye konsept for et renere hav

Flere enn 200 personer deltok da Circular Cleanup-prosjektet ble presentert på Vippa i Oslo nylig. I innovasjonsprosjektet har Rederiforbundet og WWF arbeidet sammen med 16 andre aktører for å utvikle nye løsninger for renere og plastfrie hav.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Samarbeidet er unikt med tanke på bredden i verdikjeden, det sterke fagmiljøet og en felles ambisjon om å løse utfordringen med plast i havet. Ved å kombinere kjernekompetanse innen monitorering av hav og kyst, med teknologiutviklere og digitalisering og avfallshåndtering har aktørene i Circular Cleanup funnet nye løsninger for mer effektiv opprydding, skriver Rederiforbundet.

- Norge har verdensledende kompetanse ikke bare innen maritim virksomhet, men også innenfor teknologi for avfallshåndtering. Samarbeidet gir gode løsninger og konsepter på våre felles utfordringer, sa Harald Solberg, administrerende direktør i Norges Rederiforbund i sin innledning.

Løsningene som ble presentert var Circular Cleanup Cities, Circular Cleanup Coasts og Circular Cleanup Global. Selskaper som bidro med innsikt og presentasjoner var blant annet Oslo Kommune, Kystverket, Tomra, Empower, Senter for oljevern og marint miljø og prosjektlederne i Æra.