Celebrity Cruises overtok Celebrity Equinox

Celebrity Cruises utvidet i dag sin prisvinnende flåte med den offisielle overtagelsen av Celebrity Equinox. Dette ble markert med en seremoni i Emshaven i Nederland, der det nye skipet med plass til 2850 gjester ble overtatt av Celebrity Cruises fra skipsbyggeren Meyer Werft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skipet vil aller først gå gjennom grundige inspeksjoner. Dernest står et lanseringsarrangement i Southampton for tur hvor presse, reisebyråer og annet publikum deltar. Den formelle dåpen av skipet finner sted 29. juli, og det aller første cruiset er et åtte netters cruise fra Southampton 31. juli hvor skipet besøker de norske fjorder.

─ Celebrity Cruises setter stor pris på innsatsen til de ansatte på Meyer Werft og samarbeidet med noen av verdens beste arkitekt- og designbyråer, sier Ellen Stebekk, Head of Marketing i RCCL Norden. ─ Alle har jobbet hardt for å virkeliggjøre dette skipet, kun åtte måneder etter lanseringen av søsterskipet Celebrity Solstice. Nå gleder vi oss til at gjestene kan nyte den utrolige maten og servicen Celebrity Cruises er kjent for, sier hun.

Gourmetmat med valgmuligheter
Skipene i Solstice-klassen, som tar 2850 gjester, er blant annet de eneste med ekte gress på toppdekket. I tillegg har Celebrity Equinox 10 spisesteder å velge mellom, med menyer som kombinerer klassisk og moderne kjøkken, komponert av den anerkjente kokken og Celebrity Cruises Vice President of Culinary Operations, Jacques Van Staden. På AcquaClass, med sine spainspirerte lugarer, får man også eksklusiv tilgang til Blu, en restaurant med spesialiteter fra Middelhavet.

Etter fjordcruiset i Norge seiler Celebrity Equinox 8. august fra Southampton på et ti netters ”best of Europe-cruise” til Roma, med stopp på destinasjoner i Frankrike, Spania, Portugal, Italia og Gibraltar. Så står en rekke ”ancient-empires”-seilinger på 13 og 14 netter for døren, der skipet besøker to nye havner, Haifa og Ashdod, På disse seilingene er det også en stopp over natten i Alexandria, Egypt.

Videre til Karibien
5. november går turen til Fort Lauderdale, Florida, der skipet seiler 10 og 11 netters cruise i Karibien til april 2010. Stoppestedene på 11-netters cruiset inkluderer George Town, Cartagena, Colon, Puerto Limon, Roatan og Cozumel. På cruiset på 10 netter stopper skipet i Charlotte Amalie, Basseterre, Bridgetown, Roseau og Philipsburg.

Celebrity Cruises tilbyr sofistikerte cruiseopplevelser i det øvre segmentet. Rederiet kjennetegnes av personlig service, eksklusive fem-stjerners restauranter og et ekstra fokus på detaljer. Rederiet topper for sjette året på rad det anerkjente reisemagasinet Condé Nast Traveler’s årlige leserkåring av verdens beste cruiseskip.