Bilde av CSS Derwent med komplett MacGregor dypvanns last- og modulhåndteringssystem til bruk ved brønnintervensjonsoppgaver. Foto:Cargotec

Cargotec har undertegnet en kontrakt for avanserte dypvanns last- og modulhåndteringssystemer

Cargotec har undertegnet en kontrakt verdt ca 20 mill. EURO for MacGregors avanserte dypvanns last- og modulhåndteringssystemer

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Cargotec har undertegnet en kontrakt verdt ca 20 millioner EURO om levering av MacGregor dypvanns last- og modulhåndteringssystemer. Systemene skal installeres på Hallin Marine Subsea International PLCs ”banebrytende” nye compact semi-submersible (CSS) offshorefartøy. Utstyret skal leveres i annet halvår 2011.
– Vi fokuserer på å levere integrerte løsninger som vil optimere skipets operasjoner – og dermed funksjonaliteten totalt – til en bestemt fartøytype, sier Henrik Vildenfeldt, Cargotecs senior vice president med ansvar for offshore lasthåndtering. – Kontrakter som denne er beviset på at kundene våre har tillit til at utstyr fra MacGregor er verdensledende både teknologisk og med hensyn til driftssikkerhet, og til vår evne til å levere komplette, integrerte løsninger som sikrer funksjonell drift i lang tid.
Hallin Marine sier at det 84 m lange og 32 m brede, compact semi-submersible(CSS) fartøyet med dobbeltskrog skal døpes CSS Derwent; det er høydepunktet i et femårsprosjekt med sikte på å frambringe ”storbåtsfunksjoner” til prisen av et mye mindre fartøy, med primært fokus på lette brønnintervensjoner. CSS Derwent er tegnet av STX Canada Marine Inc.
MacGregor-systemene består av:
• en 150 tonns aktiv hivkompensert knekkbom med styreledd som kan benyttes på inntil 3 000 m dyp
• en offshore servicekran
• flere systemer for utsetting og opphenting av ROV-farkoster, inklusive moonpool-baserte og dekksmonterte versjoner med umbilical vinsj
• et modulhåndteringssystem med løftetårn, moonpool-system og et helintegrert skid-arrangement på dekk
Med sin globale serviceorganisasjon kan Cargotec tilby skipsfarten og offshoreindustrien integrerte serviceløsninger. Som del av serviceavtalen som er inngått i forbindelse med denne kontrakten, vil Cargotec levere utstyr for fjerndiagnostikk og holde opplæringskurs for operatører.
Cargotec skal konstruere, produsere og teste systemene kontrakten gjelder på sine kompetansesentre for offshore lasthåndtering i Norge og Singapore.