Gå til innhold
Annonse
Den nye brønnbåten fra Aas Mek. til Sølvtrans blir bygg 204 Illustrasjon: Aas Mek.
Den nye brønnbåten fra Aas Mek. til Sølvtrans blir bygg 204 Illustrasjon: Aas Mek.

Sølvtrans har kontrahert ytterligere en brønnbåt fra Aas Mek. Fra før har verftet tre båter under bygging for brønnbåtrederiet, og den nye blir den 32. båten de leverer til samme rederi.

Annonse

- Vi har bestandig hatt en god tone med Sølvtrans, og utviklet mye sammen. Vi oppfører vel oss som folk begge parter, og da går det som regel bra, sier en fornøyd Halvard Aas i Aas Mek. til Skipsrevyen.

Den nye brønnbåten vil ha en lastekapasitet på 2500 m3 og er spesielt designet for lukket transport med RSW-kjøling og sideveis sirkulasjon i lasterommene, lavt dypgående for smolttransport og dewatering-system for ferskvannsbehandling av fisken.

Daglig leder Halvard Aas i Aas Mek. har fått kontrakt på en ny brønnbåt til Sølvtrans Foto: Nssm.no
Daglig leder Halvard Aas i Aas Mek. har fått kontrakt på en ny brønnbåt til Sølvtrans Foto: Nssm.no

Selve skroget skal bygges i utlandet og nybygget skal overleveres rederiet i november 2020.

- Vi har hatt et veldig nært og godt samarbeid med Sølvtrans over tid, og sammen utviklet brønnbåtene. Vi finner løsninger sammen, og trekker selvsagt på både gode og dårlige erfaringer fra eksisterende båter, påpeker Aas.

Båten skal bli topp utstyrt for transport av levende fisk i åpent og lukket system på en sikker og skånsom måte, null utslipp under lukket transport med overvåking, rensing og behandling av all vannsirkulasjon, filtersystem for oppsamling av lus, UV-behandling av vann inn- og ut av lasterommene.  I tillegg blir båten også arrangert for å være servicefartøy for ulike oppdrag for oppdrettsanleggene.

Hovedfakta:

  • Navn: TBN
  • Rederi: Sølvtrans
  • Verft: Aas Mek.
  • Lengde: 69,96 meter
  • Bredde: 17,80 meter
  • Dybde i riss: 5,90 meter
  • Lasteromsvolum: 2500 m3
  • Kapasitet: 375 tonn levende fisk
  • Mannskap: 10

Travle dager

Det er travle dager for Aas Mekaniske Verksted. Halvard Aas forteller at de nå har arbeid frem til godt ut i 2021, med bare nybygg.

- Det er klart det er tilfredsstillende å ha den tryggheten i bunn. Vi har forsåvidt vært heldige med å ha ganske bra aktivitet nesten bestandig. Dermed klarer vi å beholde den gode kompetansen vi har på verftet, avslutter Aas.

Annonse