Gå til innhold
Annonse
Annonse

Brødrene Dahl styrkes på havbruk

– vil effektivisere leveransen

Til tross for fallende oljepriser er det store vekstpotensialer i norske havområder. Brødrene Dahl satser nå tungt på oppdrettsnæringen, og ønsker å bistå med økt effektivitet og produktkompetanse til en av Norges største eksportbransjer.

Da Aqua Nor 2015 åpnet dørene 18. august, var Brødrene Dahl på plass med egen stand og ansatte som er dedikerte for havbruksnæringen. Ambisjonene er å bli en totalleverandør av kvalitetsprodukter for hele bransjen.

– Vi ønsker å tilby aktuelle varer i hele produksjonsleddet fra rogn til mat for å forenkle og effektivisere forbindelsen mellom leverandør og kunde, sier Anders Kallerud, nyansatt markedssjef i Brødrene Dahl Havbruk.

– Det kan vi klare ved at alle våre produktsjefer har inngående kompetanse om materialer innenfor de forskjellige produktområdene.

Kallerud gjorde i fjor en strategisk analyse av havbruksnæringen, og konkluderte med at både settefiskanlegg, matfiskproduksjonen og slakterier har mye å tjene på å bruke riktige produkter innen rør, rørdeler, ventiler, varmevekslere og pumper.

– Ved å handle alt på ett sted oppnår kunden redusert antall transaksjoner, minimal risiko og lave totalkostnader. Vi håper dette vil være interessant, og inviterte til besøk på standen vår U-839 på Aqua Nor, sa Anders Kallerud, som så fram til å lære bransjen enda bedre å kjenne under messedagene i Trondheim.

Anders Kallerud har solid erfaring med oppbygging av gode salgs- og distribusjonsnettverk. Han jobbet syv år for det japanske handelshuset Itochu og svenskbritiske Avesta Sheffield med salg av rør og rørdeler til norsk offshore, og han har ledet oppbyggingen av Telenors globale distribusjonsnettverk for mobile satelittjenester til å bli størst i verden.