Bildet viser de tre hurtiggående katamarane i karbonfiber til Zhong Shan-Hong Kong Passenger Shipping CO-OP Co. Ltd (ZS) som Brødrene Aa fikk kontrakt på tidlig i oktober. Foto: Brødrene Aa

Brødrene Aa viser mer muskler i Kina

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Brødene Aa har fått godt fotfeste i det kinesiske markedet. Nå har de solgt ytterligere tre hurtiggående katamaraner i karbonfiber, denne gangen til Zhong Shan-Hong Kong Passenger Shipping CO-OP Co. Ltd (ZS).

Det går frem av en pressemelding at hurtigbåtene skal operere i farvann mellom Hong Kong og Guangzhou i Kina. Bygging av båtene tar til i november i Hyen. Levering er satt il juni 2019.

– Dette representerer en viktig leveranse for oss og vi har nådd en viktig milepæl i arbeidet vårt med å komme inn på det kinesiske markedet, sier daglig leder Tor Øyvin Aa i Brødrene Aa AS i en melding.

I 2015 kjøpte det Hong Kong-baserte selskapet Chu Kong Shipping Enterprises (Holding) (CKSE) 40 prosent av Hyen-verftet Brødrene Aa.

Kontrakten gjelder konstruksjon og bygging av totalt tre båter. To av båtene blir på 42 meter, skal ta 300 passasjerer og skal dimensjoneres for 40 knops operasjonsfart. Den tredje blir òg 42 meter lang, skal ta 230 passasjerer og skal gå 37 knop.

– Dette representerer en viktig leveranse for oss og vi har nådd en viktig milepæl i arbeidet vårt med å komme inn på det kinesiske markedet, sier Tor Øyvin Aa.