Harald Solberg på Haugesundkonferansen Foto: Helge Martin Markussen

- Brexit-nei skaper usikkerhet for norsk skipsfart

Det britiske underhusets nei til Brexit-avtalen skaper stor usikkerhet for våre medlemmer, sier Harald Solberg, administrerende direktør i Rederiforbundet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det britiske underhuset stemte tirsdag 12. mars ned statsminister Theresa Mays reviderte utkast til utmeldingsavtale med EU. 

Onsdag og torsdag får nå Parlamentet mulighet til å stemme over om Storbritannia skal forlate EU uten en avtale eller be EU om en utsettelse. 

- Det er svært beklagelig at situasjonen fremdeles er uavklart kun 17 dager før Storbritannia er forventet å forlate EU. En ikke-avtale vil være svært negativt for skipsfarten og leverandører i maritim næring. En utsettelse vil bety at usikkerhet knyttet til Brexit-prosessen forlenges. Våre medlemmer er avhengige av forutsigbarhet, sier Solberg.

Storbritannia er en av Norges største handelspartnere og et av de viktigste markedene for norsk skipsfart, spesielt innen offshore-segmentet og for nærskipsfarten. I 2017 hadde norske skip i utenriksfart mer enn 10.000 anløp til Storbritannia. Det utgjør rundt en fjerdedel av norske rederiers anløp til EU-land eller 13% av totale anløp i utlandet.