HCS Fjord Cat i fint driv sørover mot Hirtshals.

Bookingøkning gir tro på hurtiggående ferge i 2015

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den hurtiggående katamaranen HSC Fjord Cat har en økning i norske bestillinger på 12 prosent før årets sesong innledes mellom Kristiansand og Hirtshals. Det gir Fjord Line troen på en god sommersesong for sin raskeste ferge.

I morgen, onsdag 13. mai, åpnes igjen ruten mellom Kristiansand og Hirtshals – ruten som med sin 38 knops marsjfart er den raskeste fergeruten mellom Norge og Danmark. Årets sesong med seilinger over Skagerrak varer frem til søndag 30. august. Under skoleferien fra 19. juni til 16. august har Fjord Line tre avganger daglig, mot to avganger på for- og sensommeren.

Linjesjefen for Fjord Line Express, Atle Woxholt, ser frem imot en ny, god sesong for hurtigfergen. – I år ser vi en økning på rundt 12 prosent bookinger fra Norge, som er et relativt kraftig sett mot fjoråret. Vi ser også en liten økning på tyske passasjerer, og tallet på danske reisende er stabil. Det gir oss tro på at flere har fått øynene opp for ruten vår, og at en seilingstid på beskjedne to timer og 15 minutter er fristende, sier Woxholt som regner med et passasjertall rundt 200 000 for inneværende år.

Får bruke tuben

– Nytt for i år er at vi har pusset opp to dekk, blant annet vegger og vinduer har fått ny finish. For å glede de minste har vi også innredet et eget lekerom, som vi håper blir populært, sier Woxholt.

Siden 2011 har ikke passasjerene på HSC Fjord Cat hatt anledning til å bruke passasjertuben ved ombordstigning i Kristiansand, men i år blir denne gjenåpnet for de reisende.

– Tidligere har vi måttet kjøre passasjerene ombord på fergen med buss, men med tuben i bruk blir dette lettere og smidigere for alle, sier Atle Woxholt.

Siden starten i 2006 har HSC Fjord Cat fraktet totalt 1,8 millioner passasjerer over Skagerrak. Den hurtiggående fergen tar 676 passasjerer og inntil 180 biler og fire busser. HSC Fjord Cat holder fortsatt verdensrekorden for hurtigste seilas mellom USA og Storbritannia, som ble satt da fergen som ny i 1998 brukte to døgn, 17 timer og 59 minutter på turen.