Gå til innhold
Annonse

Birgit Liodden presentert som ny direktør for Nor-Shipping

Birgit Liodden står ved roret under Nor-Shipping 2017. Arkivfoto: Mikaela Berg
Birgit Liodden står ved roret under Nor-Shipping 2017. Arkivfoto: Mikaela Berg
Annonse

I en bransje som fremdeles er ansett av mange som mannsdominert, finnes det en ung kvinne som skaper betydelige bølger. Birgit Liodden, 32, har blitt den første kvinne, for ikke å si den yngste person, som noen gang har overtatt ansvaret for å drive en av verdens ledende maritime messer.

Norges Varemesse har i dag presentert Birgit Liodden som ny direktør for Nor-Shipping, en messe som arrangeres annethvert år, med et ukelangt aktivitetsprogram i Lillestrøm og Oslo sentrum. Årets arrangement, med hovedbase i en fire dagers utstilling fordelt over 22.500 kvadratmeter på Lillestrøm, omfatter rundt 250 aktiviteter og forventes å tiltrekke seg over 35.000 besøkende fra hele verden.

“Nor-Shipping er annethvert år en hovedbegivenhet på den internasjonale shippingkalenderen,” sier Liodden. “Messen har en ledende posisjon, med kraft til å engasjere, inspirere og utfordre bransjen og dens sentrale aktører. Det er et utrolig stort privilegium å bli tilbudt rollen som direktør og en sjanse til å bidra positivt inn til en så etablert og viktig arena.”

Liodden er ikke fremmed for utfordringer og hvordan de kan overvinnes. Etter at hun tidlig trådte inn i arbeidslivet arbeidet hun seg oppover fra stillinger innen administrasjon og prosjektledelse til styreroller i en rekke norske bedrifter, eksterne konsulentoppdrag og jobber hos noen av den maritime næringens ledende navn, som Wilh. Wilhelmsen.

Liodden er imidlertid utvilsomt mest kjent for sin sentrale rolle innen YoungShip, organisasjonen av og for unge i maritim næring. Her har hun jobbet tett inn mot Norges Rederiforbund, og ledende nasjonale og internasjonale maritime organisasjoner.

Mens hun hadde stillingen som leder for YoungShip Norway mellom 2009 og 2011, grunnla hun YoungShip International i 2011 og ble organisasjonens første generalsekretær. Siden har organisasjonen vokst til å omfatte 18 avdelinger fordelt på 12 land med nesten 4000 medlemmer. Som et resultat av dette og sin ytterligere innsats for å fremme og utfordre den maritime næringen, ble hun tildelt «WISTA LeaderShip Award 2012» (Women’s International Shipping & Trading Association).

“Med Birgit har vi sikret oss en ung kvinne med en stor glød, et sterkt engasjement og store ambisjoner om å oppnå resultater,” kommenterer adm.dir. Siv Lunde Kolrud i stiftelsen Norges Varemesse.

Hun fortsetter: “Det er en høyprofilert og krevende rolle, men hennes nettverk innen næringen og hennes tidligere meritter står ikke tilbake for noen. Vi har full tillit til at Birgit vil bli en utmerket ambassadør, tilrettelegger og motivator for messen og teamet her. Vi er glade for å ha henne om bord.”

På sin side sier Liodden at hun er ivrig etter å bruke betydningen av den nye rollen til å ta opp spørsmål som hun ikke bare brenner for, men som også er sentrale for shippingnæringens suksess i fremtiden. Hun tror bærekraftig shipping er nøkkelen.

“Helt fra mine første diskusjoner med Norges Varemesse har jeg gitt uttrykk for min tro på at Nor-Shipping bør fokusere enda sterkere på et bærekraftig skifte,” bemerker hun. “Ikke bare med hensyn til grønn teknologi og innovasjon, men også når det gjelder større mangfold – i form av kjønn, alder og kulturell bakgrunn."

“Hvis shippingnæringen skal videreføre og styrke sin konkurranseposisjon i fremtiden, må man fortsette å være inkluderende og fremtidsrettet ved å tiltrekke seg nye talenter og fremme innovasjon og nye inntektsstrømmer. Nor-Shipping er den perfekte plattformen til å fremme disse temaene, påvirke positive endringer og gi økt verdi til bransjen."

“Jeg tror vi kan gjøre en reell forskjell,” avslutter hun, “og jeg kan ikke vente med å komme i gang.”

Liodden overtar rollen fra avtroppende Nor-Shipping-direktør Vidar Pederstad, som har organisert og leverer årets messe, inkludert hovedutstillingen som finner sted fra 2. til 5. juni.

Kolrud sier om Pederstad: “Norges Varemesse vil gjerne benytte denne anledningen til å takke Vidar for den betydelige innsatsen han har lagt ned og alt han har oppnådd de siste årene. Vi ønsker ham all mulig suksess i hans nye rolle som daglig leder i Maritimt & Offshore Forum Oslofjord, og ser frem til å fortsette samarbeidet med ham gjennom samarbeidet mellom de to organisasjonene.”

Nor-Shipping, som arrangeres den første uken i juni, feirer 50 års jubileum i år. En fullstendig liste over planlagte begivenheter og aktiviteter finnes på http://www.messe.no/en/nor-shipping/