Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonfoto
Illustrasjonfoto
Annonse

Antallet nybygg som kontraheres ved verdens verft har falt markert, skriver NA24.no.

- Vi ser nå klart starten på et tregere nybyggsmarked med færre ordre å rapportere denne uken. Vi forventer at denne trenden vil fortsette som et resultat av global finansusikkerhet, skriver Fearnleys i en kommentar.

Skipsmeglerhuset mener imidlertid at det er litt for tidlig å konkluderer med om den siste ukens fall i rapporterte nybyggsordre er et resultat av de finansielle utfordringene, da de fleste av disse kontraktene ble fremforhandlet for noen uker siden, men først blir rapportert når de nå er endelig signert.

Nybyggskontraktene rapportert denne uken er i all hovedsak tørrlastskip, mens nye tankskipsbestillinger er helt fraværende.

Foreløpig holder de høye nybyggsprisene seg, men det er forventet at de vil komme under press etter hvert som nybyggsmarkedet tørker inn. Det er også mange av nybyggskontrakten inngått det siste året som fortsatt skal ha finansieringen på plass, noe som kan bli en utfordring fremover.

Den største enkelt ordren rapportert denne uken er japanske Kawasaki Kisens kontrahering av fem capesize-bulkskip på 205.000 dødvekttonn hver. Disse skal leveres av kinesiske Nantong Cosco i 2011.

Annonse