Beffen er reddet

Det skapte stor oppstandelse i Bergen mandag, da Skipsrevyen kunne avsløre at selskapet som eier de to tradisjonsrike fergene var i økonomiske problemer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Jeg vet ikke om jeg har økonomisk rygg til å redde dette, sa kaptein og eier Linda Holmedal.

Årsaken til problemene var at både den elektriske EF «Beffen» og den eldre dieseldrevne BF «Beffen» var ute av drift med tekniske problemer. Hva det ville koste å reparer de to, visste ikke kapteinene nøyaktig. Det var heller ikke økonomi til store reparasjoner. Holmedal fortalte at hun ikke hadde tatt ut lønn fra selskapet siden i fjor sommer, og levd på skattepenger og sin samboers lønn.

Bergenserne reagerte

Bergenserene reagerte kraftig på nyheten. Bergensavisen og Bergens Tidene plukket opp saken, og i kommentarfeltene på Facebook og andre steder flommet det over med kommentarer fra folk som ville være med å hjelpe.

Fjordkraft og Salg og reklameforeningen gav samboerparet til sammen 40.000 kroner på tirsdag, skrev BA (krever innlogging). Nå er det kommet inn over 100.000 kroner, blant annet gjennom Spleis og Vipps.

Kaptein og eier, Linda Holmedal er rørt over støtten

Rørt

Kapteinen som overtok båten fra sin far, er rørt over all støtten de har fått den siste uken. 

- Det er helt fantastisk. Jeg må takke alle og en hver som har bidratt, også dere i Skipsrevyen som skrev om dette først, sier Holmedal. 

Nå er de samboerparet full av pågangsmot igjen for å redde bedriften. 

- Dette skal vi klare. Vi er alle i samme båt, sier Holmedal. 

Nå er planen å starte ruten opp igjen etter påske.