Bergen Group BMV

Bergen Group tildelt kontrakt på fregattvedlikehold

Bergen Group BMV er blitt tildelt kontrakt med Forsvarets Logistikkorganisasjon på gjennomføring av skipsteknisk vedlikehold av Marinens fregattklasse de to neste årene. Kontrakten inkluderer også en opsjon for ettårig forlengelse i ytterligere tre år.  For de to første årene har kontrakten en samlet estimert verdi på NOK 150 – 200 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontrakten omfatter planlegging, koordinering og gjennomføring av planlagt vedlikehold, korrektivt vedlikehold og andre tilleggsarbeider på Marinens 5 fregatter. Arbeidet vil i hovedsak bli gjennomført på Marinens hovedbase på Haakonsvern like utenfor Bergen.

De nye fregattene er svært komplekse fartøy, og dette stiller store krav til kompetanse, kvalitet og dokumentasjon i gjennomføringen av et slikt prosjekt.

-Denne kontrakten representerer en ny og viktig milepæl i Bergen Group sin langsiktige strategi om å videreutvikle konsernets kompetanse og kapasitet knyttet til komplekse maritime prosjekter. Marinen er en krevende kunde som utfordrer oss konstruktivt på nettopp disse områdene, sier konsernsjef Terje Arnesen i Bergen Group.

Samarbeidet med Forsvaret går tilbake til 2002 da verftet tok med seg tradisjonene fra et mangeårig samarbeid mellom Forsvaret, BMV Laksevåg og tidligere Mjellem & Karlsen Verft. I november 2010 fikk Bergen Group kontrakten med Forsvarets Logistikkorganisasjon om skipsteknisk hovedoverhaling av fregatten F-310 KNM Fritjof Nansen. Dette prosjektet ble gjennomført i 2011. Den nye kontrakten vil i hovedsak omfatte samme typen arbeider på andre fartøy i fregatt-klassen.