Bergen Group signerer kontrakt med Sartor Offshore på bygging av tre fartøy til samlet verdi på NOK 1 mrd

Bergen Group BMV er tildelt kontrakter på byggingen av tre multifunksjonelle offshorefartøy for Sartor Offshore til en samlet verdi av ca NOK 1 mrd. Nybyggingsprogrammet har sterk fokus på miljøvennlige løsninger basert på høy grad av sikkerhet og fleksibilitet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontrakten på det første fartøyet har en verdi på ca NOK 330 millioner og skal leverest i 3. kvartal 2012. Skipet vil da gå inn i en 10-årig leieavtale med Statoil for oppgaver i Nordsjøen. Denne kontrakten er gjort med forbehold om endelig finansiering innen utgangen av januar 2011.
Kontraktene på de to andre skipene har en samlet verdi på ca NOK 670 millioner, og forutsetter at endelig finansiering er på plass i løpet av 2. kvartal 2011. Begge disse skipene skal leveres innen utgangen av 2012.
-Disse kontraktene bekrefter vår sterke markedsposisjon når det gjelder bygging av avanserte offshorefartøy for et krevende internasjonalt marked. Vi ser frem til å levere miljøvennlige og fremtidsrettede skip til et veletablert rederi som er kjent for å stille krav til kvalitet, sier adm.dir. Terje Sjumarken ved Bergen Group BMV.
Neste generasjons beredskapsfartøy
Det omfattende fornyelsesprosjekt av flåten til Sartor Offshore AS har sterk fokus på både miljø, sikkerhet og fleksibilitet. Alle tre skipene har et svært lavt drivstofforbruk sammenlignet med tilsvarende tonnasje, og er utstyrt med katalysatorer som reduserer NOx-utslippene med 90 prosent. Den designmessige utformingen tar hensyn til at skipene skal kunne operere under krevende forhold.

- Videreutvikling og fornyelse av skip er avgjørende når vi forhandler med våre oppdragsgivere. Rederiet har ambisjon om å være en av de ledende innenfor oljevernberedskap. Det etableres en ny standard gjennom de skipene vi har i fornyelsesplanen de neste årene, sier administrerende direktør Roy Wareberg i Sartor Offshore. Det er lagt vekt på installasjoner og fasiliteter som møter alle former for lover og forskrifter, med oppsamlingsutstyr for olje og kjemikalier, radarer som måler forurensningsnivåer, skimmere og oppsamlingsmateriell. Skipene er også utstyrt med avansert utstyr for brannvernberedskap.