Gå til innhold
Annonse
Roger Simmenes
Roger Simmenes
Annonse

Bergen Group har gjennom sitt datterselskap Bergen Group Dreggen AS inngått to nye avtaler med Aker MH AS om levering av kraner for borefartøy. Total ordreverdi er NOK 65 millioner. - Ordren bekrefter at vi har mange selskap i Bergen Group som vil bidra til å posisjonere oss som offshoreleverandør, sier konsernsjef Roger Simmenes.

Den ene avtalen er for kraner som skal monteres ombord på to boreskip som bygges på DSME i Korea for Oderbrecht. Denne kontrakten har en verdi på 28 MNOK og kranene skal leveres i 2009 og 2010. Den andre avtalen er for kraner som skal monteres om bord på to sylindriske boreplattformer som bygges i Kina for Sevan. Denne kontrakten har enverdi på 37 MNOK og også disse kranene skal leveres i 2009 og 2010.Det skal bygges to kraner til hvert fartøy i begge kontraktene.

Bergen Group Dreggen inngår i gruppens Teknologidivisjon, som organiserer en rekke selskaper som leverer nøkkelelementer til skipsbygging og offshoresektoren. Bergen Group har valgt å kjøpe opp gode teknologileverandører for å redusere risiko og øke egen andel av verdiskapningen på disse områdene.
- Kontrakten er en god illustrasjon på kompetansebredden i Bergen Group konsernet og bekrefter at denne strategien styrker vår posisjon som leverandør til offshoresektoren, sier Simmenes.

Annonse