Gå til innhold
Annonse
Kystverket ønsker observasjoner fra publikum for å finne plastpellets.   Her er ryddearbeidet i gang på Jomfruland. Foto: Kystverket.
Kystverket ønsker observasjoner fra publikum for å finne plastpellets.  Her er ryddearbeidet i gang på Jomfruland. Foto: Kystverket.

Oppryddingen av plastpellets er i gang. Kystverket ber om din hjelp.

Annonse

Oppryddingen av platspellets er i gang, og Kystverket er avhengig av observasjoner fra publikum for å kunne rydde der det trengs.

Vi har derfor opprettet en publikumstelefon, der du kan ringe inn for å melde om funn. Dersom du har funnet små mengder og plukker det opp selv er det bare fint, men si gjerne ifra til oss uansett. Da får vi en oversikt over hvor mye som er plukket opp.

– Vi legger inn alle tips og observasjoner av plastpellets i kartløysingen "Kystinfo Beredskap", som gir oss en oversikt over alle registrerte funnsteder. Her legger vi også inn hvor det har blitt ryddet, samt steder hvor det pågår opprydding, forteller beredskapsdirektør Hans-Petter Mortensholm.

Telefonnummeret for innmelding av funn er 3303 4810. Vi kommer til å spørre om lokasjon, mengde pellets og tid for observasjon. Vi kommer også til å be deg sende inn et bilde dersom du har det.

Annonse