Gå til innhold
Annonse

Befrakter misligholder betaling for leie av G.C. Rieber-skip

Foto: Marius B. Dahle
Foto: Marius B. Dahle
Annonse

GC Rieber Shipping ASA i Bergen har hevet et femårig tidscerteparti med selskapet Ceona Chartering (UK) Ltd (Ceona) for subsea skipet MS "Polar Onyx".

Skipet gikk i mars i fjor inn på en leieavtale med Ceona. Men på grunn av betalingsmislighold fra Ceona, har GC Rieber Shipping terminert certepartiet, skriver det børsnoterte bergensrederiet i en melding til Oslo Børs.

Ceona har stilt sikkerhet for oppfyllelse av certepartiet overfor GC Rieber Shipping i form av et kontantdepositum i en norsk bank tilsvarende 9 måneders leie. GC Rieber Shipping vil søke dekning for utestående og fremtidige krav gjennom det etablerte kontantdepositumet.

MS «Polar Onyx» er NIS-registrert med Bergen som hjemsted. Skipet ble levert fra Ulstein Verft i 2014 og er på 8100 dwt. Det er av  SX121 design.

GC Rieber Shipping vil i tillegg søke dekning for overskytende beløp hos Ceona.

GC Rieber Shippings virksomhet innenfor offshore/ shipping omfatter eierskap i spesialskip og høykvalitets maritim drift og prosjektutvikling innen segmentene subsea, is/support og marin seismikk.  Selskapet har spesialisert kompetanse på operasjoner offshore i værharde omgivelser, samt på design, utvikling og maritim drift av offshoreskip.

GC Rieber Shipping opererer for tiden 13 avanserte spesialskip i definerte markeder innen subsea, is/support og marin seismikk, hvorav 11 eies av selskapet.

Konsernet GC Rieber Shipping har hovedkontor og driftsselskap i Bergen, og i tillegg et driftsselskap i Yuzhno-Sakhalinsk (Russland).