«Bow Fortune» kolliderte med 21 meter lange «Pappy’s Pride» tirsdag. Foto: Odfjell SE

Avslutter søket etter savnede fiskere

Den amerikanske kystvakten har besluttet å avslutte søket etter de to fiskerne som var savnet, etter at båten deres kolliderte med Odfjells kjemikalietanker «Bow Fortune» utenfor kysten av Texas tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dermed er antallet omkomne etter ulykken kommet opp i tre. Èn person ble funnet omkommet samme dag som ulykken, mens en fjerde ble reddet i live. 

Fartøyet «Bow Fortune» kolliderte med var den 21 meter lange «Pappy’s Pride», som ble bygget i 1996. 

Den amerikanske kystvakten har søkt i et 120 kvadratkilometer stort område, uten å finne tegn etter de savnede fiskerne. 

Det var den 21 meter lange «Pappy’s Pride» som kolliderte med «Bow Fortune» tirsdag. Tre personer omkom i ulykken, mens en fjerde er reddet i live. Foto: Shipspotting.com

- Det er aldri en enkel beslutning å avbryte et slikt søk, sier Cmdr Jordan Baldueza i US Coast Guard. - Våre tanker er med familie, venner og kjære til dem som er rammet av denne tragisk hendelsen, legger han til. 

Ulykken blir etterforsket videre av US Coast Guard og National Transportation Safety Board. 

Det er rederiet Odfjell SE i Bergen som eier den 183 meter lange og 32 meter brede kjemikalietankeren som kolliderte med fiskebåten. 

- Våre tanker går til familiene som savner sine nærmeste, og de pårørende til den omkomne. Vi bidrar aktivt i undersøkelsene for å avdekke hendelsesforløpet; vi utfører egne undersøkelser, samarbeider tett med amerikanske myndigheter, og følger deres veiledning for å sikre at vi gjør alle nødvendige tiltak etter denne tragiske ulykken, sier kommunikasjonsansvarlig Anngun Dybsland til Skipsrevyen.

«Bow Fortune» var på vei mot havn og hadde los om bord da ulykken skjedde. Det skal også ha vært tett tåke i området. 

Skipet ligger nå fortøyd i Galveston og mannskapet tas vare på. Det skal ikke ha oppstått skader på kjemikalietankeren.