Gå til innhold
«AQS Tor» er berget. Foto: Kystvakta/KV Bergen
«AQS Tor» er berget. Foto: Kystvakta/KV Bergen

«AQS Tor» er berget, melder VG.

Servicebåten «AQS Tor» som tirsdag falt av lasteskipet «Eemslift Hendrika», er onsdag reddet fra bølgene, skriver VG. Det er teknisk sjef i AQS, Kristian Hjertvik som bekrefter dette overfor avisen.

– Det er jo en gladnyhet for å si det sånn. Man blir jo veldig lettet når man får en sånn beskjed, sier han til VG og legger til at operasjonen ikke er over før slepet er fremme i Kolvereid som er målet for fartøyet.

Dramatisk

Siden det hollandsk-registrerte fartøyet «Eemslift Hendrika» kom i havsnød mandag denne uken, har det utspunnet seg et drama. Ikke minst var dramaet knyttet til hvorvidt fartøyet kom til å kantre eller ikke. Det knyttet seg også stor spenning til hvor lenge dekkslasten, der «AQS Tor» var det største av flere fartøyer, kunne bli stående eller om de kom til å gå på havet. «AQS Tor» gjorde nettopp det, men har holdet seg flytende til tross for grov sjø. Nå er fartøyet på vei til havn, i første omgang til Florø, før slepet fortsetter nordover.

Bergingsoperasjonen av havaristen «Eemslift Hendrika» pågår fortsatt. Kystverket melder onsdag kveld at operasjonen kan bli utsatt til torsdag, men at det ikke er noen fare for at skipet vil drive på land.