Gå til innhold
Annonse
Alf Helge Aarskog går inn i Evoy. Foto: Privat
Alf Helge Aarskog går inn i Evoy. Foto: Privat

Alf Helge Aarskog tidligere konserndirektør for Mowi, investerer i Evoy AS, og går inn som styremedlem i selskapet.

Annonse

Oppdrettsverden har ventet i spenning på hva Aarskog vil i gang med når han i fjor sluttet som konserndirektør i MOWI ASA. I dag kommer nyheten om nye spennende satsingsområder for Aarskog. 

Florøbaserte Evoy har fått stor oppmerksomhet for sin hurtiggående el-båt satsning og utvider nå porteføljen til nøkkelferdige utenbordsmotorer med batteri. 

Evoy har som visjon å eliminere utslipp fra båter. I år fokuserer Evoy på proffmarkedet mellom 20 til 40 fot med innenbords motor, og til neste år kommer den første utenbordsmotoren. 2021 blir året Evoy beveger seg inn på fritidsmarkedet med nye produkter spesielt under utvikling for fritidsbåter. 

Styreplass og investor

Alf Helge Aarskog, tidligere konserndirektør for MOWI AS, med mangeårig erfaring fra oppdrett globalt og nasjonalt, har takket ja til styreplass hos Evoy AS og har i tillegg gått inn som investor. 

På spørsmål om hvorfor Aarskog velger å satse på Evoy AS sier han at utenom en tiltro til framtidig god avkastning så har muligheten til å være med å bygge opp en ny grønn industri med base i Norge vært svært viktig for han. 

Foto: Evoy
Foto: Evoy

Aarskog sier han har stor tro på Evoy sitt konsept. Ikke bare til produktet deres med kraftige 100 % elektriske fremdriftssystemer, menneskene i ledelsen, samt mulighetene dette åpner for oppdrettsnæringen og annen industri med fokus på bærekraftig drift i tilknytning til sjø. 

- Tid er kostbart i oppdrett. Redusert tidsbruk og kostnader på vedlikehold og ikke minst logostikken rundt drivstoff ut til alle de mange hundre lokalitetene i oppdrett i Norge vil gjøre at Evoy sine løsninger kan bli svært ettertraktede.

- Norge trenger å bygge opp nye bærekraftige industrier og Evoy AS sitt konsept innebærer arbeidsplasser langs hele kysten. Jeg syns det er flott at Evoy satser på å bygge opp hovedbasen sin lokalt i Florø i Kinn Kommune, sier Aarskog avslutningsvis. 

Uvurderlig kompetanse

Evoy hadde en emisjon i desember 2019 der 5 nye investorer kom inn med 8,5 MNok. Disse var Lundin Foundation, Planet 9 Ventures, Link VC, Greenstat og Presttun AS. 

- Vi er ydmyke og svært glade for at Alf-Helge nå har bestemt seg for å bidra til Evoy sin videre reise, både med kapital og kompetanse. Spesielt det siste er helt uvurderlig både for den fasen som vi er i nå, men også for den hurtige internasjonale veksten som vi kommer til å få de neste årene, sier en opprømt Leif A. Stavøstrand som er CEO og Co-Founder. 

Annonse