Gå til innhold
Annonse
Akterutseilte 85 år gamle John fra Wales fikk vinke til sin kone Margareth da han suste forbi med norsk flagg på 17. mai. Foto: Arve Svenning.
Akterutseilte 85 år gamle John fra Wales fikk vinke til sin kone Margareth da han suste forbi med norsk flagg på 17. mai. Foto: Arve Svenning.

Det endte godt for 85 år gamle John fra Wales som ble akterutseilt i Trondheim på 17. mai, takket være en snarrådig bussjøfør og hurtigbåten til Kristiansund.

Det endte godt for akterutseilte John (85) takket være en snarrådig bussjåfør og hurtigbåten til Kristiansund. Foto: Arve Svenning.
Det endte godt for akterutseilte John (85) takket være en snarrådig bussjåfør og hurtigbåten til Kristiansund. Foto: Arve Svenning.

-Husk at skipet går klokken 12! Det var siste beskjed John fikk fra sin kone Margareth. Da John kom tilbake til kai i Trondheim etter sin hyggelige rusletur i byen var han dermed akterutseilt med to timer. MS “Polarlys” forlater som kjent Trondheim klokken 1000. Det var 17. mai. Alt var stengt. Han hadde nesten ingen penger. I sin fortvilelse oppsøkte han en ventende buss. Sjåføren var Mikael Fern. Han visste om en hurtigbåt som skulle gå til Kristiansund.

Kaptein Arve Svenning på MS “Terningen” fra Kystekspressen ANS forteller:

-Under lasting før avgang Trondheim 17. mai kom jeg i prat med en fortvilet mann. Han heter John, 85 år gammel, og er fra Wales. Han kunne fortelle at han og hans kone Margareth var på tur med sørgående hurtigrute MS Polarlys. Under en spasertur i Trondheim i dag ble hans kone litt sliten, så hun skulle gå ombord igjen for og hvile seg, mens John skulle bli igjen og vandre litt til. «Remember, the ship leaves at 12 o’clock» fikk han beskjed om fra kona.

De som er litt bevandret på kysten vet jo at sørgående hurtigrute går fra Trondheim kl. 10, så når John kom ruslende ned på kaien litt før 11 så var det ingen båt der. De ombord hadde fløytet og ventet ved avgang, men de har jo en rutetabell å følge, så når han da ikke hadde med seg telefonen så måtte de bare gå. Da sto han der da, uten telefon og nesten ingen penger. Nordgående hurtigrute som skulle gått i dag, MS Nordlys, ligger i dokk i Rissa, så det var heller ingen der som han kunne henvende seg til.

Han fikk fatt på en bussjåfør og spurte om råd. Bussjåføren mente det skulle gå en hurtigbåt som kom fram i Kristiansund før hurtigruten, så han sendte John vår vei.

Fikk ringe kona

Da han ikke hadde telefon med seg, så var han mest bekymret for kona: «I bet she’s scared now»

Vi tok han med oss, og lovet å kontakte MS Polarlys. Jeg kom i kontakt med Assistant Expedition Leader Andreas Sivertsen, og han fikk fatt på Margareth, så hun fikk snakke med sin kjære John Da ble stemningen en del lettere

Etterpå avtalte jeg med Andreas at vi skulle få Margareth ut på dekk når vi passerte, så skulle jeg ta med John ut på dekk til oss. Som sagt, så gjort.

Suste forbi med norsk flagg

Vi avtalte med MS “Polarlys” at vi kom til å gå ganske nære deres babord side (risikovurdering fra begge skip gjennomført), så når vi tok dem igjen så slakket vi ned, slik at de fikk vinke med norsk flagg selvsagt  og ta bilder (perfekt kjørt av styrmann Tanja Kotte. Tror kanskje Jan Reidar Johansen trakterte spakene på Polarlys.

-They live at five o clock. Dont be late!

-Etterpå fikk han en tur på broa vår, der han fant seg godt til rette i skipperstolen, forteller Arve Svenning. Vel framme i Kristiansund fikk jeg vist han hvor hurtigruten legger til, og fortalte at «They leave at five o’clock. Don’t be late» Da sa han de kloke ord: «At age 85, I’m still able to learn. Today I’ve learned that I should never trust my wife when she tells me the departure times»

Han avsluttet med å være bekymret for at kapteinen ville være sur på han, men kjenner jeg Kaptein Hermod Nilsen rett, så skal nok dette gå helt fint  Et meget hyggelig bekjentskap, og en fin adspredning i arbeidsdagen for oss ombord. Godspeed, John. I hope you enjoyed our company, slutter kapteinen sin gladsak fra 17. mai, som Skiprevyen har fått lov til å bringe videre til våre lesere.

Annonse