Aker Yards skal bygge verdens kraftigste AHTS'er

Et internasjonalt rederi har inngått kontrakt med Aker Yards om bygging av to ankerhåndteringsskip med bollard pull på mer enn 350 tonn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Et internasjonalt rederi har inngått kontrakt med Aker Yards om bygging av to ankerhåndteringsskip med bollard pull på mer enn 350 tonn. Kontrakten har en verdi på ca. 1,7 milliarder kroner.

Fremdriftsmaskineriet består av en hybridløsning med to motorer, hver på 8000 kW, som gir en fart på 17 knop. I tillegg kommer hjelpemaskineriet på 11.000 kW. Skipene er av Aker Yards' eget design AH 12, som har en lengde på 94 meter og bredde på 24 meter.

Dette gjør fartøyene til de kraftigste søsterskipene som hittil er bygget ved Aker Yards. Levering er avtalt til fjerde kvartal 2010 og annet kvartal 2011. Skrogene skal bygges i Romania, og inntil videre ser det ut til at utrustning og ferdigstillelse skal skje ved Langsten Verft i Møre og Romsdal fylke.

Denne siste kontrakten drar ordrereserven for Aker Yards forretningsområde Offshore & Specialized Vessels opp i 81 fartøyer, hvorav 14 er ankerhåndteringsskip av verftsgruppens eget design.