Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsfoto: Studio Fasching
Illustrasjonsfoto: Studio Fasching

I løpet av tredje kvartal ble 79 skip beachet på strendene i Sør-Asia. Åtte av disse var norske. 

Annonse

Det fremgår av en kvartalsrapport fremlagt av den Brussel-baserte organisasjonen NGO Shipbreaking Platform. 

I løpet av årets tredje kvartal, månedene juli-september ble totalt 113 skip hugget opp på verdensbasis, hvorav 11 i Europa, 22 i Tyrkia, ett i Kina og 79 på strender i Bangladesh, India og Pakistan. På Alang-stranden i India mistet tre arbeidere livet. I følge organisasjonens kilder har 24 arbeidere mistett livet og ni blitt skadet på strender i Sør-Asia. 

Ingen europeiske flagg

Amerikanske, greske og indiske redere solgte flest skip til opphuggingsverft på disse strendene med ti skip hver, deretter følger redere fra Singapore og Tyskland.

Det norske rederiet Nordic American Tankers, med base i Bermuda, solgte åtte skip for opphugging. Av disse havnet tre på Alang-stranden og fem i Chittagong i Bangladesh. 

Ingen av skipene som ble skrapet i tredje kvartal hadde europeisk flagg da de ble beachet, men ble solgt for skraping i Sør-Asia gjennom såkalte cash-buyers. 

NGO Shipbreaking Platform skriver i kvartalsrapporten at de vil fortsette å holde et øye med «Harrier» (tidligere «Tide Carrier») som ble eksportert til et tyrkisk opphuggingsverft av Norsk Gjenvinning i september. 

 

Les også:
Annonse