Gå til innhold
Annonse
f.v Statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen delte ut prisen til Gunhild Bolle og Svein Terje Fagervoll fra Golden Energy Offshore

Haugesundkonferansen: Ålesund-rederiet Golden Energy Offshore er tildelt prisen Årets Maritime Lærebedrift. Prisen ble delt ut av statssekretær i næringsdepartementet Daniel Bjarmann-Simonsen på Haugesundkonferansen tirsdag.

Annonse

Det er Stiftelsen Norsk Maritim Kompetanse, som skal arbeide for kompetansehevings- og rekrutteringstiltak for norske sjøfolk, som deler ut prisen.

Styret i stiftelsen har gitt følgende begrunnelse for tildeling av prisen:

Golden Energy Offshore har et stort antall opplæringsplasser i forhold til flåtestørrelse, og har valgt å satse på opplæringsstillinger selv om offshorenæringen fremdeles er i en utfordrende situasjon. Golden Energy Offshore sender sine instruktører og assessorer på kurs i opplæring og bedømming slik at de skal være godt forberedt på å gi god opplæring i hht STCW-konvensjonens krav til opplæring og sertifisering av norske sjøfolk om bord på norske fartøy.

Vinnerbedriften tar inn lærlinger i matrosfaget, motormannfaget og skipselektrikerfaget. De henter kadetter fra både Fagskoler og Høgskoler/Universitet, de har både maskinkadetter og dekkskadetter. Golden Energy Offshore tar inn både kvinner og menn i sine opplæringsstillinger. I tillegg tar de imot elever fra videregående skoler på utplassering/arbeidstrening i kortere perioder.

Vinneren er et rederi innen offshoresegmentet som i flere år har vist stabilitet i sitt engasjement for rekruttering, og økte inntaket av kadetter og lærlinger i 2017 og 2018 når andre rederier reduserte.

- Vi er veldig stolte og glade over å få denne prisen, sa Gunhild Bolle i Crew-avdelingen i rederiet fra scenen i Haugesund. 

I 2018 vant Egil Ulvan Rederi den samme prisen. Tidligere vinnere inkluderer Fjord1 og Island Offshore.

Les også:
Annonse