Gå til innhold
Annonse

40 veteranskip ankom Bergen i åpningsparaden til Fjordsteam 2018. Se stort bildegalleri nederst i saken. 

Annonse

Fartøyene som de neste dagene skal pryde byen ble torsdag kveld tatt godt i mot av bergensere i alle aldre som hadde stilt seg opp på Shetland-Larsens brygge og langs hele den velkjente Bryggen i Bergen.

Fra scenen informerte arrangørene om hvilke skip som ankom og fortalte litt om båtens historie, enkelte som solte seg litt ekstra i glansen måtte sågar få beskjed om å få opp dampen og legge til kai. 

Blant høydepunktene kan nevnes “Thorolf”, som ble møtt med applaus fra tilskuerne. Skandiavias største dampskip i tre gikk nemlig på et skjær ved Skjerjehamn på vei til Bergen, så lykken var derfor stor da de likevel kunne delta.

Av dem som hadde kommet lengst var “Styrbjørn” fra Oslo og “Gamle Mårøy” fra Hammerfest. Hele veien fra Rotterdam hadde dampentusiasten George Stephenson kommet med sitt skip, bygget i 2008, i 1958-stil. 

Beate Husa fra Hordaland Fylkeskommune berømmet frivilligheten. Foto: Andrea Bærland
Beate Husa fra Hordaland Fylkeskommune berømmet frivilligheten. Foto: Andrea Bærland
Havnesjef Johnny Breivik gledet seg til dager med yrende veteranbåtliv i Bergen Havn. Foto: Andrea Bærland
Havnesjef Johnny Breivik gledet seg til dager med yrende veteranbåtliv i Bergen Havn. Foto: Andrea Bærland

En fremtid med el-ferger på Fjordsteam  

Da alle skip var vel i havn fikk ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) oppdraget å erklære Fjordsteam 2018 for åpnet. Både ordføreren, kulturbyråd Julie Andersland (V) og Beate Husa, leder for utval for kultur, idrett og regional utvikling i Hordaland Fylkeskommune benyttet sin tid på scenen til å berømme frivilligheten og understreke viktigheten av å ta vare på kystens kulturarv.

Les mer om disse historiske skipene:

Blant de andre gratulantene på scenen under åpningen var også havnesjef Johnny Breivik som gledet seg over å se så mange historiske klenodier i Bergen Havn og statssekretær i kilma – og miljødepartementet Atle Hamar som tenkte fremover: – Med den utviklingen vi har i disse dager er jeg sikker på Fjordsteam hundre år frem i tid vil den første helelektriske fergen være blant veteranenene som kommer inn her i Vågen. 

Annonse