Kaptein arrestert og siktet etter alvorlig dødsulykke på Donau. Foto: VikingCruises.

28 fryktes omkommet. Kapteinen siktet.

28 mennesker fryktes omkommet etter kollisjon på Donau. Kapteinen på norskeide “Viking Sigyn” arrestert. Ulykken rammet rederiet bare dager foran dåpen av det nye cruiseskipet “Viking Jupiter” under NOR-shipping i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kun syv personer ble reddet av de totalt 35 som var om bord på turistbåten “Hableány”, opplyser NRK. Den lille turistbåten kolliderte i tungt regnvær med cruiseskipet «Viking Sigyn», under den populære Margaretbroen på elven Donau sent onsdag kveld.

Politiet i Ungarn opplyser at kapteinen på “Viking Sigyn” er pågrepet og siktet etter kollisjonen, som førte til at turistbåten kantret og sank. Politiet mener kapteinen har gjort handlinger i forkant som har ført til at skipet og båten kolliderte.

Ulykke rammet rederi foran skipsdåp i Oslo

Reder Torstein Hagen og Viking Cruises har dermed fått en dramatisk opptakt til NOR-shipping, med et av skipene sine involvert i en alvorlig dødsulykke i Ungarn bare dager før “Viking Jupiter” skal døpes i Oslo.  Det er Sissel Kyrkjebø som er gudmor for Viking Cruises' nyeste cruiseskip “Viking Jupiter.”  Skipet skal etter planen døpes i Oslo under avslutningsfesten på NOR-shipping i Oslo med en internasjonal stjernespekket gratiskonsert for deltakerne på NOR-shipping og byens befolkning foran Oslo rådhus torsdag 6. juni.