Gå til innhold
Annonse
Per Sævik er godt fornøyd med fjorårets resultater.
Per Sævik er godt fornøyd med fjorårets resultater.
Annonse

2014 godt år for Sævik-familien:

- 215 millioner i årsresultat

 

2014 ble et godt år for Per Sævik-familiens holdingselskap Havila Holding AS. Konsernet økte årsresultatet før skatt fra 2013 til 2014 med 18 millioner kroner til 215 millioner kroner.

Driftsresultat før avskrivning (EBITDA) var på 1 milliard i 2014. Konsernets egenkapital øker fra 2,5 milliarder kroner i 2013 til 2,68 milliarder i 2014.

Sævik-familien er blant pionerene innen offshore-bransjen i Norge. De startet sitt første offshore-rederi i Fosnavåg i 1980. Havila Shipping ASA har i dag en flåte på 27 skip, av totalt 120 offshore skip hjemhørende i Fosnavåg. Per Sævik og barna Njål, Hege og Vegard har de siste ti-årene bygget et betydelig familieeid selskap i havgapet med en balanse på nesten 12 milliarder kroner.

* De eier 50,5 prosent av det børsnoterte rederiet Havila Shipping ASA.

* De eier 41 prosent av fergeselskapet Fjord 1 AS.

* Familien eier 63,5 prosent av den børsnote skipsbyggingskonsernet Havyard Group ASA.

* Selskapet har eierandeler innen fiskeri i Norge og utlandet.

* Dessuten har de eierskap og medeierskap i en rekke eiendomsselskaper.

Daglig leder Per Sævik er rimelig godt fornøyd med fjorårsresultatet: – Jeg vil si meg fornøyd med resultatet. Mange flinke folk har jobbet hardt for dette resultatet. Totaliteten er god, men også vi har selvsagt områder som vi kan forbedre oss på. For oss er det en fordel å ha flere sterke bein å stå på når vi, som alle andre involverte, opplever tøffe tider i oljebransjen, sier Per Sævik.

Han har opplevd mange opp- og nedturer i oljebransjen de siste 35 årene. Sævik er trygg på at de dårlige tidene vil følges av gode tider også denne gangen.

– Det er vanskelig å spå hvor lenge dette kan vare, men vi regner med at oljerelaterte næringer ser bedre ut i 2017, understreker Per Sævik.

Driftsinntektene for Havila Holding AS konsern økte fra 3.417 millioner kroner i 2013 til 4.318 millioner i 2014, en økning på 901 millioner kroner.

Familien tar ut 15 millioner kroner i utbytte, det samme beløpet de har holdt seg på de siste årene, primært for å dekke formuesskatt.