Gå til innhold
Annonse
Konsernsjef Eldar Sætre i Equinior opplyser at Equinor har er overskudd på 160 MRD kroner i 4. kvartal før skatt. Foto: Equinor.
Konsernsjef Eldar Sætre i Equinior opplyser at Equinor har er overskudd på 160 MRD kroner i 4. kvartal før skatt. Foto: Equinor.

Equinor hadde et overskudd i 4.kvartal på 160 MRD kroner før skatt. Selskapet betaler 77 MRD i skatt. Det fremgikk av presentasjonen konsernsjef Eldar Sætre holdt i London i dag.

Annonse

Konsernsjef Eldar Sætre presenterer i dag Equinors resultat for 4. kvartal i London. Tallene viser god lønnsomhet. Equinor hadde et justert driftsresultat på 37 milliarder kroner siste kvartal i 2018. Det var noe svakere enn  analytikerne hadde forventet, men selskapets overskudd er likevel solid. Equinoe hadde et overskudd før skatt på rundt 160 milliarder kroner i 2018, det er rundt 45 milliarder høyere enn i 2017.

-Et veldig godt resultat

– Det er jo et veldig godt resultat. Det er også en veldig sterk kontantstrøm for året, og vi leverer rekordhøy produksjon, og gjeldsgraden vår går ned. Det er et veldig godt resultat, sier Sætre til NRK.
Han sier at selskapet betaler ca. 65 prosent skatt, noe som tilsvarer nesten 77 milliarder kroner.

-Sterk drift og høy produksjon ga solide resultater og kontantstrøm i et kvartal med betydelige markedssvingninger, sier Sætre.Vi leverte økt avkastning for året som helhet, og forventer økt inntjening også fremover. Etter sterke forbedringer de senere år, foreslår styret å øke kvartalsutbyttet med 13 % til 0,26 USD per aksje, sier Sætre.

Gjennomsnittlig oljepris på 71 dollar fatet

- Kontantstrømmen var sterk fra alle deler av virksomheten, sier Sætre. Med en gjennomsnittlig oljepris på 71 dollar per fat, genererte vi godt over
6 milliarder dollar i organisk fri kontantstrøm for året. Vi har også gjennomført flere verdiøkende transaksjoner, styrket vår finansielle posisjon, og redusert gjeldsgraden fra 29 til 22,2 prosent, sier Sætre.

7 nye prosjekter

- I 2018 godkjente vi syv nye prosjekter som vil levere mer enn 1 milliarder fat i ressurser til Equinor, med en gjennomsnittlig balansepris på 14 dollar og svært lave CO2-utslipp. I kvartalet startet vi opp produksjon fra Aasta Hansteen, Oseberg Vestflanken og Big Foot, og fra solenergianlegget Apodi i Brasil. I tillegg vant vi en ny lisens for havvind utenfor Massachusetts i USA, sier Sætre. 


 

 

Annonse